Kokeile kuukausi maksutta

Lumon investoi miljoonan silkkipainotekniikkaan – uutta ilmettä julkisivuihin ja parvekelasituksiin

Yhtiön mukaan silkkipainotekniikka nopeuttaa ja parantaa myös toimitusvarmuutta.

Lumonin kolmisen vuotta sitten käynnistynyt investointiohjema on saanut jatkoa Kouvolan silkkipainokonelinjasta. Kokonaisuudessaan noin miljoonan euron investointi vahvistaa Lumonin tuotetarjoamaa parvekejulkisivumarkkinoilla.

Yhtiön mukaan silkkipainolasi tuo enemmän mahdollisuuksia kerrostalon julkisivusuunnitteluun sekä uudis- että korjauskohteissa. Tekniikka mahdollistaa vähemmän lasimaisen julkisivun, koska kaidelasin maalattu pinta on läpinäkymätön ja näyttää levymäiseltä. Samalla perinteiset levykaiteet voidaan toteuttaa silkkipainetulla lasilla.

Tekniikka mahdollistaa myös lasin kuviosilkkipainon halutulla sävyvalikoimalla, mikä antaa tarvittaessa  parvekkeen käyttäjälle näkösuojaa.

”Uskomme, että tämä painotekniikka tulee olemaan vahvasti mukana julkisivukorjauksessa ja 2020-luvun kerrostalorakentamisen arkkitehtuurissa”, toteaa Lumon Suomen maajohtaja Mikko Hilliaho.

Lumon on viimeisten kolmen vuoden aikana investoinut toimintansa kehittämiseen noin 25 miljoonaa euroa. Investoinnit ovat kohdistuneet uuteen lasinjalostustehtaaseen, toiminnanohjausjärjestelmään, tuotanto- ja toimitiloihin sekä koneisiin ja laitteisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lumon investoi miljoonan silkkipainotekniikkaan – uutta ilmettä julkisivuihin ja parvekelasituksiin”

  1. Kuvassa näkyvät talot (Espoon Niittykumpu?) ovat niin kaameita, että sitä ei lasin silkkipainolla saa korjattua.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat