Valitus muutti suunnitelmat – Kansallisteatterin peruskorjausta edistetään nyt vaiheittain

Kansallisteatterin peruskorjaushankkeen tarkoituksena on kunnostaa teatterin uusi osa tavalla, joka kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria.

Suomen Kansallisteatterin pääsisäänkäynti. Kuva: Kalle Koponen HS

Tiedotteen mukaan Kansallisteatteri ei päässyt aloittamaan peruskorjausta suunnitellusti, koska rakennuslupaan liittyvästä päätöksestä tehtiin valitus. Suunnitelman mukaiseen 1930-luvun osaan kohdistuva valitus on edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Siksi Kansallisteatteri joutui muuttamaan suunnitelmia. Nyt peruskorjausta pyritään edistämään vaiheittain.

Ensimmäiseksi on saatu rakennuslupa Kaisaniemen päädyn 1950-luvun osan perustusten vahvistamiseksi.

”Peruskorjaussuunnitelmamme menivät uusiksi valitusprosessin myötä. On kuitenkin hyvä, että pääsemme nyt etenemään vaiheittain, vaikka prosessin jakaminen osiin tuottaakin enemmän kustannuksia. Alkuperäinen aikataulu viivästyy, mutta hanke etenee nyt joka tapauksessa”, pääjohtaja Mika Myllyaho kommentoi.

Työt alkavat työmaan aitauksella, minkä jälkeen jatketaan ponttiseinän rakentamisen valmistelevilla töillä. Kokonaisuudessaan perustusten vahvistaminen valmistuu kesällä 2021.

Hankkeen toteuttajana toimii SRV. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kansallisteatterin edustajien kanssa niin kutsutulla kärkihankeallianssimallilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valitus muutti suunnitelmat – Kansallisteatterin peruskorjausta edistetään nyt vaiheittain”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat