Kokeile kuukausi maksutta

Vuokranantajat: Helsingin asuntotavoite 10 000:een vuodessa

Vuokranantajien mielestä asuntotarjonnan lisääminen on ainoa kestävä tie hillitä asumiskustannusten nousua.

Vuokranantajat muistuttavat, että Helsinki on 2010-luvulla saavuttanut asuntotuotantotavoitteensa vain yhtenä vuotena.

Suomen Vuokranantajat patistavat lausunnossaan Helsinkiä nostamaan asumisen ja maankäytön ohjelmaluonnoksen asuntotuotantotavoitetta 7000 asunnosta vähintään 10 000 uuteen asuntoon vuodessa.  Vuokranantajien mielestä asuntotarjonnan lisääminen on ainoa kestävä tie hillitä asumiskustannusten nousua. Samalla tulisi antaa enemmän tilaa markkinaehtoiselle asuntotuotannolle keventämällä asuntotyyppien sekä hallinta- ja rahoitusmuotojen sääntelyä.

Vuokranantajat muistuttavat, että Helsinki on 2010-luvulla saavuttanut asuntotuotantotavoitteensa vain yhtenä vuotena. Se on myös ainoa pääkaupunkiseudun kaupunki, joka ei päässyt vuosien 2016-2019 MAL-sopimuskaudella asuntotuotantotavoitteeseensa.

Vuokranantajat esittävät, että sääntelemättömien omistus- ja vuokra-asuntojen osuus tulisi nostaa ehdotetusta 45 prosentista Helsingin seudun ja valtion välisen MAL-sopimuksen tavoitteiden mukaisesti 70 prosenttiin kokonaistuotannosta.

””Mitä tiukemmin kaupunki sääntelee asuntomarkkinoita, sitä vähemmän kaupunkiin syntyy uusia asuntoja ja sitä korkeammiksi helsinkiläisten ja helsinkiläisiksi haluavien asumiskustannukset muodostuvat”, toiminnanjohtaja Sanna Hughes muistuttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokranantajat: Helsingin asuntotavoite 10 000:een vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat