Kokeile kuukausi maksutta

Caverion aloittaa yt-neuvottelut – Suomen yksikkö voi selvitä vähemmillä vaikutuksilla

Talotekniikkajätti Caverion aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat vähentää työntekijämäärää jopa 500 hengellä.

Kuva: Caverion

Yhtiön pörssitiedotteen mukaan yhtiö suunnittelee toimintojensa ennakoivaa tehostamista ja sopeuttamista pitkittyneen koronakriisin ja sitä seuranneen taloudellisen taantuman vuoksi.

Suunniteltujen toimenpiteiden seurauksena Caverion arvioi, että yhtiön henkilömäärä vähenee noin 500:lla vuoden 2021 maaliskuun loppuun mennessä, ja suuri osa vähennyksistä on suunniteltu toteutettavan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Suunnitellut toimenpiteet käsittävät henkilöstövähennyksiä, uudelleenorganisoitumista ja toimintamallien kehittämistä. Toimenpiteet vaikuttavat kaikkiin Caverionin maihin ja vähemmän parhaiten suoriutuviin maihin eli Suomeen ja Itävaltaan.

Tästä syntyvien säästöjen yhdessä muiden kuluja leikkaavien toimenpiteiden kanssa arvioidaan olevan vähintään 25 miljoonia euroa vuonna 2021. Osa säästöistä investoidaan erityisesti digitaalisten ja älykkäiden teknologioiden liiketoimintojen kasvattamiseen kaikissa divisioonissa.

Alustavasti arvioidut uudelleenjärjestelykulut ovat noin 10 milj. euroa vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

“Kunnossa kasvuun –strategiamme ja marraskuussa 2019 pääomamarkkinapäivällämme julkistamamme taloudelliset tavoitteet ovat edelleen voimassa. Lyhyellä aikavälillä keskitymme kannattavuutemme parantamiseen pidentyneen koronapandemian negatiivisten vaikutusten vuoksi. Henkilöstömme on osoittanut vahvaa suoriutumista koronakriisin aikana, ja siksi vähennykset ovat erittäin valitettavia mutta silti välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukykymme varmistamiseksi. Samalla parannamme asiakaskeskeisyyttämme ja vahvistamme kannattavan kasvun perustaamme”, Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo pörssitiedotteessa.

Caverionilla on toimintaa 11 maassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa ja se työllistää yli 16 000 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljardia euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion aloittaa yt-neuvottelut – Suomen yksikkö voi selvitä vähemmillä vaikutuksilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat