Kuhmon kaupunki haluaa rakentaa puisen sote-aseman

Hankkeesta tehdyssä esiselvityksessä todettiin, että puun käyttö on ekologisista syistä perusteltua.

Tuupalan koulua rakennettiin Kuhmoon vuonna 2017.

Hankkeessa voidaan hyödyntää myös betonin ja puun yhdistävää hybridirakentamista ja käyttää hyväksi kainuulaisten yritysten osaamista.

Alustavien suunnitelmien mukaan uusi sosiaali- ja hyvinvointikeskus sijoittuisi nykyiselle linja-autoaseman tontille.

Tavoitteena on lisäksi kehittää hankintamalli, joka poikkeaa perinteisestä rakennushankkeesta.

Hankkeen aikana on tarkoitus rakentaa myös lokaalimalli ja -verkosto. Kuhmon kaupungin verkkosivujen mukaan hankkeessa kehitetään ja toteutetaan modulaarinen ja muuntojoustava rakennusjärjestelmä sote-rakentamiseen. Työssä käytetään avainresurssina konkreettista sote-asema -rakennushanketta. Kehitystyöpanos pyritään käyttämään sellaisenaan todellisen hankkeen toteutukseen.

Ympäristöministeriö pitää projektin vahvuutena Kuhmon kaupungin kokemusta ja osaamista puurakentamisessa. Sille on myönnetty harkinnanvarainen valtionavustus Puurakentamisen ohjelman Kasvua ja kehitystä –puusta tukiohjelmasta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 298 000 ja Ympäristöministeriön harkinnanvarainen valtionavustus 119 200 euroa.

Kuhmon kaupungilla on ennestään julkisen rakentamisen esimerkkikohde eli Tuupalan puukoulu.  Nyt kehityshankkeen kohteena on puurakenteinen sote-keskus, jonka tarkoitus on tuottaa referenssikohteen lisäksi monistettava ja skaalattava toimintamalli muille kunnille.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuhmon kaupunki haluaa rakentaa puisen sote-aseman”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat