Kokeile kuukausi maksutta

Historialliseen sairaalaan saattaa tulla asuntoja tai majoitusta – Hus selvittää, mihin Kellokosken alue taipuu

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin tavoitteena on, että sairaala-alueen rakennuksilla olisi uusi omistaja vuonna 2022.

Tavoitteena on, että sairaalan rakennukset vaihtaisivat omistajaa vuonna 2022. Kuva: Sami Kero / HS

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus teettää suunnitelman Tuusulan Kellokosken sairaala-alueen jatkokäytöstä. Selvityksen tekee konsulttiyhtiö FCG.

Suunnittelutyö alkoi marraskuussa ja valmistuu ensi vuoden helmikuussa. Suunnitteluhanke käsittää sairaala-alueen 13 rakennusta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 24 000 bruttoneliömetriä.

Kiinteistökehittämisen johtava asiantuntija Kari Sainio FCG Finnish Consulting Groupista sanoo, että suunnittelutyön yleisenä lähtökohtana on selvittää, voisiko Kellokosken sairaala-alueella olla jatkossa asuntoja, majoitus- tai hoivatoimintaa.

”Pyörittelemme tässä vaiheessa useita eri vaihtoehtoja. Selvitämme sijoittajien ja käyttäjien kysynnän eri vaihtoehdoille. Tutkimme myös muutostöiden kustannukset, jotta voimme arvioida, mikä on liiketaloudellisesti kannattavaa”, Sainio sanoo.

Sainio toteaa pohdinnassa olevan myös, että voitaisiinko Kellokosken sairaala-alue myydä kokonaisena vai osissa.

Sairaala-alueella on suojelukohteita

Alueen jatkokehittämisessä on myös huomioitava Museoviraston kanta, koska alueella on suojelukohteita.

”Kellokosken rakennusten uudistamisessa on ulkonäöllisiä rajoituksia suojelun vuoksi. Kun vaihtoehtojen suunnittelu on edennyt, pohdimme suojelurajoitteita Museoviraston kanssa.”

Kellokosken sairaalan rakennukset ja maa-alueen omistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Sen hallitus päätti Kellokosken sairaalan lakkauttamisesta vuonna 2015.

Nyt suurin osa Kellokosken rakennuksista on tyhjillään. Jäljellä on enää tilapäinen sairaalakoulu ja -keittiö sekä nuorten psykiatrian avohoidon yksikkö.

Husin tavoitteena on, että sairaala-alueen rakennukset vaihtaisivat omistajaa vuonna 2022, johon asti nykyiset toiminnot voisivat jatkua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Historialliseen sairaalaan saattaa tulla asuntoja tai majoitusta – Hus selvittää, mihin Kellokosken alue taipuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat