Kokeile kuukausi maksutta

Kreate sopimukseen Metsä Fibren Kemin tehtaan valmistelevista töistä

Investointipäätöstä tehtaan rakentamisesta odotetaan aikaisintaan alkuvuodesta 2021. Valmistelevat työt ovat olleet käynnissä kesästä 2019.

Metsä Fibre suunnittelee uutta tehdasta vanhan yhteyteen.

Kreate Oy on allekirjoittanut Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren kanssa sopimukset Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan maanrakennustöistä neljän urakan osalta. Urakoihin kuuluvat tehdasalueen maanleikkaus-, paalutusalustojen ja hulevesiverkon rakennustyöt, vesistötäytöt, uuden tulotien ja rumpusiltojen rakennustyöt sekä alueen pohjavedenalennuksen toteuttaminen.

Rakentaminen tapahtuu nykyisellä tehdasalueella ja siinä täytyy huomioida Metsä Groupin kaksi alueella sijaitsevaa tehdasta, nykyinen sellutehdas ja kartonkitehdas. Geoteknisesti rakennuskohde on vaativa, sillä perusmaa on pehmeää, pohjavesi lähellä maanpintaa ja osa kaivutöistä ulottuu tehdasalueen vanhojen täyttöjen alueelle.

Uuden tehtaan valmistelevat työt on aloitettu kesällä 2019 ja tehtaalle on myönnetty ympäristölupa joulukuussa. Metsä Fibre tekee investointipäätöksen tehtaan rakentamisesta aikaisintaan alkuvuodesta 2021. Valmisteleviin töihin kuuluvat Kreaten maanrakennustyöt valmistuvat kesällä 2021.

Toteutuessaan Kemin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi. Sen arvo on noin 1,5 miljardia euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kreate sopimukseen Metsä Fibren Kemin tehtaan valmistelevista töistä”

  1. Mitenkä nämä isot yksityiset eivät osaa kilpailuttaa urakoita vai onko
    tämä ollut useammalla laskennassa?
    Vai onko homma sovittu kentällä?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat