Kokeile kuukausi maksutta

Metsä Fibre sai ympäristöluvan uudelle tehtaalle Kemiin

Ympäristölupa nytkäyttää tehdashanketta jälleen askeleen eteenpäin. Päätös investoinnista tulee mahdollisesti ensi vuonna.

Uusi tehdas on suunnitteilla nykyisen tehtaan yhteyteen. Havainnekuva.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Metsä Fibre Oy:n Kemiin suunnittelemalle biotuotetehtaalle Kemiin. Tehtaan jätevedet johdetaan Kemin edustan merialueelle samaan paikkaan kuin nykyisen tehtaan jätevedet.

Tehtaan toimintan kuuluu 1,32 miljoonaa tonnia valkaistua sellua ja 180 000 tonnia valkaisematonta sellua vuodessa valmistava sellutehdas. Lisäksi rakennetaan rikkihappoa tehtaan hajukaasuista valmistava laitos, kuivauslaitos, kaasutuslaitos sekä jätevedenpuhdistamo, jossa käsitellään jatkossa myös olemassaolevan tehtaan jätevedet.

Nykyisen sellutehtaan toiminnoista jatkavat valkaisemattoman sellun valmistuslinja ja energiantuotantoyksikkö. Muilta osin tehtaan toiminta ajetaan alas uuden tehtaan toiminnan alkaessa. Ympäristöluvassa on annettu oikeus aloittaa tehtaan toiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Samalla Metsä Fibre sai vesitalousluvan toiminnan edellyttämiin vesialueiden täyttöihin. Hanke sisältää uuden sillan rakentamisen Sahansaarenkaduta tehdasalueelle. Toiminnan saa aloittaa jo ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista.

Metsä Fibre kertoo seuraavaksi analysoivansa ympäristölupaa. Yhtiö pitää mahdollisena, että päätös tehdasinvestoinnista tehtäisiin alkuvuonna 2021. Tehdasinvestointi olisi arvoltaan 1,5 miljardia euroa ja tehtaan rakentaminen kestäisi noin kaksi ja puoli vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsä Fibre sai ympäristöluvan uudelle tehtaalle Kemiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat