Kokeile kuukausi maksutta

Metsä Groupin Kemin tehdasprojekti nytkähti taas eteenpäin – toteutussuunnittelu alkaa elokuussa

Lopullista investointipäätöstä päästään tekemään aikaisintaan ensi syksynä.

Biotuotetehdas tuo toteutuessaan melkoisen elvytysruiskeen Kemiin. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä arvioidaan olevan yhteensä noin 15 000.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojektin toteutussuunnittelu aloitetaan elokuun alussa 2020. Tämä tarkoittaa tehtaan tekniikan, rakentamisen, asennusten ja käyttöönoton yksityiskohtaista suunnittelua ja valmistautumista rakennusvaiheeseen. Suunnittelutyö tehdään yhdessä neljän jo nyt valitun päätoteutuskumppanin kanssa. Yhtiöt ovat Valmet, ABB, AFRY ja Fimpec.

Investointipäätökselle ehdollinen esisopimus tehtaan päälaitteista ja automaatiosta on tehty Valmetin kanssa ja sähköjärjestelmästä ABB:n kanssa. Esisopimus AFRYn kanssa käsittää projektinhallinta- ja toteutussuunnittelupalveluja ja Fimpecin kanssa tehtaan rakennuttamisen.

Toteutussuunnittelussa työskentelee elokuun alusta lähtien kaikkiaan yli 400 henkilöä, joista noin 50 on metsägroupilaisia. Tähän saakka biotuotetehdasprojektin hankesuunnittelussa on työskennellyt noin 40 Metsä Groupin ja Botnia Mill Servicen henkilöä.

”Kemin biotuotetehtaan hankesuunnittelu on edennyt aikataulujen mukaisesti ja siirrymme elokuussa toteutussuunnitteluvaiheeseen. Se on merkittävä askel kohti investointipäätöstä ja tehtaan rakentamista”, toteaa projektijohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

Päätösvalmius 1,5 miljardin euron investoinnista arvioidaan saavutettavan aikaisintaan syksyllä 2020.

Biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä arvioidaan olevan yhteensä noin 15 000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsä Groupin Kemin tehdasprojekti nytkähti taas eteenpäin – toteutussuunnittelu alkaa elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat