Kokeile kuukausi maksutta

Kuplahallien katto-ongelmat alkaneet – useita halleja suljettu

Kuplahallien ongelmat ovat alkaneet kovan lumimyräkän seurauksena. Esimerkiksi Espoossa hallin katto repeytyi.

Ensimmäiset kuplahallien katto-ongelmat alkoivat jo tiistaina kovan lumimyrskyn seurauksena ja halleja jouduttiin turvallisuussyistä sulkemaan ennakoivasti.

Keskiviikkona Tapiolan urheilupuistossa ison kuplahallin kattoon on tullut repeämä ja espoolaisen hallin katto on ajettu alas. Hallissa ei ollut tapahtumahetkellä toimintaa eikä henkilövahinkoja ole tämän hetken tiedon mukaan tapahtunut. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Helsingissä Pakilassa sijaitseva kuplahalli on romahtanut yön aikana.

Keskiviikkona pelastuslaitos kutsuttiin apuun Keski-Uudellamaalla, kun Järvenpään Vanerikujalla kuplahallin katto oli notkollaan lumen painosta.

Uutinen päivittyy

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kuplahallien katto-ongelmat alkaneet – useita halleja suljettu”

  1. Kyseisestä hallista on todettu näin.

    Ihmettelen, että toimittaja Marjaana Varmavuori ei käsitellyt artikkelissaan ollenkaan sitä, kuinka Färid Ainetdin rakennutti Esport Arenan kattorakennelman, eli nykyisen hirvittävän sinisen kupolin, vastoin asemakaavan ja rakennusluvan määräyksiä ja kyykytti lopulta Espoon rakennusvirastoa mennen tullen. On mielestäni aika erikoista, jos kaupungin asukkaita koskevat eri säännöt. Rakensimme samoihin aikoihin omakotitaloa Espooseen ja saimme tuntea rakennusvalvonnan niuhotuksen nahoissamme, kun rakennusluvan saanti kesti kuusi kuukautta, siitä huolimatta, että alueella oli lain voimainen asemakaava.

  2. Taas sama juttu! – Kuplahallien sisällä oleva kesäpaine on tarkoitettu vain kankaan pysymiseksi ylhäällä (tuulellakin). Paineistuslaitteissa on aiemmin ollut erillinen nappi talviasetuksen tekemistä varten. Talvella paineen on oltava kovempi, ettei joka yö tarvitse kolata katolta lumia! Kuplakaton pitäisi rauhallisissa oloissa kestää 50 kg/m2, minkä ylittyessä lumet pitäisi kolata pois. Kun 50 kg/m2 voi kertyä jo puolen metrin paksuisesta lumikerroksesta uutta lunta, painetta pitää nostaa. Kuplakatot kestävät myös huonommin kinostumista. Siksi paineen talviasetus pitäisi muistaa tehdä ajoissa, ja viimeistään silloin, kun tiedossa on jonkinlainen lumimyräkkä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat