Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaiselle perheyhtiölle iso tilaus Saksan korkeimpaan puukerrostaloon

Lumon on valittu toimittamaan parveke- ja kaidelasitukset Saksan Hampuriin rakennettavaan puukerrostaloon.

Havainnekuva Hampuriin rakennettavasti puukerrostalosta. Kuva: Lumon

Roots-projekti on valmistuessaan Saksan korkein puukerrostalo.

Kohteen tilaaja ja rakennuttaja on Garbe Immobilien-Projekte GmbH. Talossa on 18 kerrosta, 181 asuinhuoneistoa sekä 1 700 neliömetriä toimisto- ja 2000 neliömetriä liiketilaa.

Tilaus pitää sisällään Lumon tuotteita yli kahden kilometrin verran, joka on neliömetreiksi muutettuna reilut 5 000 neliömetriä lasia.

Lumon uutisoi edellisen kerran merkittävästä viestinonnistumisesta viime vuoden elokuussa, kun se teki mittavat kaupat Venäjälle. SInne lasituksia toimitettiin yhdeksän kilometrin verran.

”On ollut ilo huomata, että vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta, olemme saaneet lisää onnistumisia kansainväliseltä puolelta”, CEE-maiden liiketoimintajohtaja Antti Vänskä sanoo.

”Tutkimusten mukaan parvekelasien tuoma energiansäästö vaihtelee Saksassa 5,6-12 prosentin välillä ja keskimäärin noin 8,2 prosenttia”, Lumonin henkilöstöjohtaja ja tekniikan tohtori Kimmo Hilliaho kertoo.

”Puukerrostaloissa rakenteet ovat alttiimmat sääolosuhteiden rasitukselle kuin perinteiset betoniparvekkeet, joten sen vuoksi niiden lasittaminen on pidemmän elinkaaren saavuttamiseksi erittäin tärkeää”, Hilliaho jatkaa.

Osassa Saksan puukerrostalokohteen kaidelasituksissa käytetään silkkipainotekniikkaa, jonka yhtiö otti käyttöön viime kesänä Kouvolan tuotantolaitoksillaan.

Kohteen on määrä valmistua vuoden 2023 alussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suomalaiselle perheyhtiölle iso tilaus Saksan korkeimpaan puukerrostaloon”

  1. Kiva tuplajulkisivu peittäisi ruman betoninkin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat