Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurila: Yhtiön hallitus arvioi Akzo Nobelin ostotarjousta

Maaliyhtiö Tikkurila tiedottaa, että sen hallitus arvioi kemian alan suuryritys Akzo Nobelin ostotarjousta. Yhtiö ilmoittaa saaneensa tarjouksen myös tanskalaiselta Hempeliltä.

Tikkurila kertoo tiedotteessaan, että sen hallitus arvioi AkzoNobelin mahdollista tarjousta Tikkurilan ja sen osakkeenomistajien näkökulmasta.

Hallitus korostaa, että Akzo Nobelilta saatu tarjous ei ole sitova eikä välttämättä johda sopimukseen. Tarjouksen sisältö saattaa niin ikään vielä muuttua.

Lopullinen päätös vaatii muun muassa due diligence -tarkastuksen, yhdistymissopimuksen solmimisen ja Tikkurilan hallituksen suosituksen osakkeenomistajille.

Lisäksi Tikkurilan pääomistajan Oras Investin ja Akzo Nobelin hallintoneuvoston pitää hyväksyä tarjous.

Tikkurila kertoo saaneensa aiemmin myös Hempeliltä tarjouksen. Sen mukaan kyseinen tarjous sai yhdysvaltalaisen PPG Industriesin korottamaan kuukausi sitten julkistamaansa sitovaa tarjousta tammikuun 5. päivänä 25,00 euroa 27,75 euroon.

Tikkurilan hallitus arvioi tuolloin, että PPG:n tarjous oli paras saatavilla oleva vaihtoehto osakkeenomistajien näkökulmasta.

Tänään Akzo Nobel tarjoutui ostamaan kaikki Tikkurilan liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet 31,25 euron osakekohtaisella tarjousvastikkeella. Mahdollinen tarjous sisältää preemion, joka 12,6 prosenttia korkeampi kuin PPG:n tarjous.

AkzoNobel on ilmoittanut sopineensa Pohjoismaiden ja Baltian maissa kauppa- ja rakennusmaaliliiketoimintansa myymisestä Hempelille saadakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän kaupalle.

Tikkurilan kertoo, että sen ja PPG:n 18. joulukuuta solmiman yhdistymissopimuksen mukaan ja torstaina päivätyn tarjousasiakirjan perusteella Tikkurilan hallitus voi peruuttaa PPG:n tarjousta koskevan suosituksensa tai muuttaa sitä. Sen pitää kuitenkin antaa PPG:lle mahdollisuus neuvotella ja muuttaa ostotarjouksensa ehtoja.

Kaupankäynti Tikkurilan osakkeella oli tänään keskeytetty kello 15.10 asti. Noin kello 15.40 osake oli kallistunut 17,0 prosenttia 32,75 euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila: Yhtiön hallitus arvioi Akzo Nobelin ostotarjousta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat