Rakennusliikkeen toimitusjohtajalle tulee potkut usein jo viidessä vuodessa – korona kiihdytti johtajarulettia

Skanskan Tuomas Särkilahti on pisimpään paikkansa säilyttänyt suuren rakennuskonsernin toimitusjohtaja.  Rakennusliikkeiden tulosjulkistukset kertovat karut syyt toimitusjohtajien lyhyille urille. Johtajien vaihtoviikot käynnistyivät jo ennen koronaa. Uusiin strategioihin halutaan usein lähteä uusin vetäjin.

Viime vuonna rakennettiin paljon ja isosti, kuten kuvan Tampereeen Areeenalla. Suurten rakennusliikkeiden kannattavuutta heikensi koronan tuoma asiakaskato suurissa kiinteistösijoitushankkeissa.
Skanskan Tuomas Särkilahti on suurten rakennusliikkeiden pitkäaikaisin toimitusjohtaja. Hän tuli johtoon Skanskan 2010-luvun alkuun ajoittuneessa kriisissä, jolloin vetovastuu oli hetken jopa Ruotsista tulleella kontrollerilla. Ongelmat koskivat silloin infrarakentamista ja korjausurakointia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliikkeen toimitusjohtajalle tulee potkut usein jo viidessä vuodessa – korona kiihdytti johtajarulettia”

Viimeisimmät näkökulmat