Vihreä vallankumous alkoi rakentamisessa – kohta se on arkipäivää työmailla

Arkta ratsastaa vihreällä aallolla eli hiilipihillä energiaa säästävällä rakentamisella. Myös YIT on lähtenyt puukerrostalojen rakentajaksi ja Skanska harkitsee sitä vakavasti. Kreate on edelläkävijä kiertotaloudessa. Rakentaminen vihertyy jo ennen kuin uusi lainsäädäntö tekee siitä pakollista. Itävaltalainen CLT on yksi voittajista, kotimainen betoni puolestaan on ahtaalla.

Rakennusliikkeen toimitusjohtajalle tulee potkut usein jo viidessä vuodessa – korona kiihdytti johtajarulettia

Skanskan Tuomas Särkilahti on pisimpään paikkansa säilyttänyt suuren rakennuskonsernin toimitusjohtaja.  Rakennusliikkeiden tulosjulkistukset kertovat karut syyt toimitusjohtajien lyhyille urille. Johtajien vaihtoviikot käynnistyivät jo ennen koronaa. Uusiin strategioihin halutaan usein lähteä uusin vetäjin.

Skanskan ylintä johtoa syytetään törkeistä lahjusrikoksista

Rakennusyhtiö Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahtea epäillään törkeästä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa ja lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Syytteet liittyvät niin kutsuttuun HOK-Elanto-lahjusepäilyvyyhtiin. Särkilahden kanssa samassa vyyhdissä on syytteessä HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo.