Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalle peruskorjausurakka Helsingin Kampista – Kansakoulukadun punatiilitalo uuteen uskoon

Kaikkiaan uudistettavaa kerrosalaa on noin 8100 neliömetriä ja kohteelle tavoitellaan kultatason Leed-ympäristöluokitusta.

Kansakoulukatu 3:n ullakolle tulee remontin myötä toimistotiloja. (Kuva: CapMan RealEstate)

Skanska ja CapMan Real Estate ovat sopineet Helsingin Kampissa Kansakoulukadulla sijaitsevan vanhan kiinteistön peruskorjauksesta ja uudistuksesta. Tilojen perusteellinen uudistus kattaa rakennusteknisten töiden lisäksi myös talotekniikan.

Rakennuksen suojeltu punatiilinen julkisivu säilyy ennallaan, mutta kylmä ullakkotila muutetaan loft-henkiseksi toimistotilaksi. Samalla kohteeseen saadaan lisättyä kaksi uutta hissiä, joita varten rakennetaan betonirakenteinen hissikuilu. Kaikkiaan uudistettavaa kerrosalaa on noin 8100 neliömetriä ja kohteelle tavoitellaan kultatason Leed-ympäristöluokitusta.

Valmistuessaan keväällä 2022 uudet tilat toimivat innovaatiokeskuksena, joka kantaa nimeä KOO3. Alun perin vuonna 1931 valmistuneella rakennuksella on pitkä historia, ja se on toiminut aiemmin muun muassa opetuskäytössä ja näyttelytilana. Ennen rakennuksen siirtymistä CapManin rahaston omistukseen siellä työskenteli Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanskalle peruskorjausurakka Helsingin Kampista – Kansakoulukadun punatiilitalo uuteen uskoon”

  1. Olisiko palkkakulut jäänyt laskematta…kun keikka napsahti kotiin?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat