Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoiman ydinvoimalalaitoksen suunnittelu- ja luvitustyö etenee

Yhtiö kertoo, että se on yhdessä laitostoimittaja RAOS Projectin kanssa ratkaissut useita voimalaitoksen suunnittelussa avoinna olleita asioita. Ratkaisut liittyivät esimerkiksi laitoksen primääripiiriin, suojarakennukseen ja syvyyssuuntaiseen puolustukseen.

Fennovoiman ydinvoimalatyömaa-alue Pyhäjoella. Kuva: Pekka Fali

Fennovoiman ydinvoimalahanke Hanhikivi 1 etenee Pyhäjoella. Fennovoima on viime vuonna tarkastanut  laitoksen perus- ja sijoitussuunnittelun lähes kokonaan. Yhtiö kertoo, että se on yhdessä laitostoimittaja RAOS Projectin kanssa ratkaissut useita voimalaitoksen suunnittelussa avoinna olleita asioita. Ratkaisut liittyivät esimerkiksi laitoksen primääripiiriin, suojarakennukseen ja syvyyssuuntaiseen puolustukseen.

Viime vuoden aikana Fennovoima arvioi myös kaikki voimalaitokseen kuuluvat rakennukset. Käytännössä tämä tarkoitti yhteensä noin 150 rakennuksen perus- ja sijoitussuunnittelun arviointia.

Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht on tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

”Meillä on takanamme hyvä vuosi. Se on merkittävä sekä Fennovoimalle että koko hankkeelle, sillä saavutimme pääosin tavoitteemme ja etenimme suunnitelmien mukaisesti”, Specht sanoo tiedotteessa.

Myös rakentamislupaan tähtäävä luvitustyö eteni vuoden aikana merkittävästi. Vuoden loppuun mennessä Fennovoima toimitti Säteilyturvakeskukselle kuusi yhteensä viidestätoista aineistopaketista, näistä tärkeimpänä luvitusaineistot, joissa kuvataan laitoksen keskeiset turvallisuustoiminnot.

Fennovoiman suunnittelujohtaja Petri Jyrälän mukaan laitoksen toiminnallinen ja fyysinen suunnittelu on nyt hyvin pitkälti lyöty lukkoon eikä suurempia muutoksia ole odotettavissa.

Specht ja Jyrälä korostavat, että Hanhikivi 1 -hankkeessa on edelleen ratkaistavia asioita, mutta mennyt vuosi on rakentanut kokonaisuudelle hyvän pohjan.

”Tämän vuoden aikana teemme töitä hartiavoimin, jotta saavutamme suunnittelussa rakentamisluvan edellyttämän tason. Samalla valmistaudumme laitoksen rakentamiseen ja käyttöön. Jo nyt tiedämme, että Hanhikivi 1 -laitoksesta tulee teknisiltä ominaisuuksiltaan erittäin hyvä ja turvallinen laitos”, Specht sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fennovoiman ydinvoimalalaitoksen suunnittelu- ja luvitustyö etenee”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat