Kokeile kuukausi maksutta

Konsortio suunnittelee sairaalakiinteistön hankintaa 46 miljoonalla Jyväskylästä

Kolmen yrityksen muodostama konsortio on sopinut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa, että osapuolet pyrkivät noin 85000 neliömetrin suuruisen kiinteistön kauppaan.

Valmisteltavassa kaupassa konsortio ostaisi sairaanhoitopiiriltä Jyväskylästä entisen keskussairaala-alueen rakennuksineen 46 miljoonan euron kauppahinnalla.

Kukkula-hankkeeksi nimetty entinen keskussairaala-alue muodostuu säilytettävistä ja purettavista rakennuksista sekä mahdollisesti kaavamuutoksen jälkeen syntyvästä uudesta rakennusoikeudesta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin uusi Nova-sairaala valmistui vuonna 2020, mikä on osaltaan käynnistänyt toimet etsiä vanhalle sairaala-alueelle (Kukkula) uusi käyttö. Kauppaan sisältyisi myös Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella. Sairaanhoitopiiri on selvittänyt eri vaihtoehdot ja arvioinut parhaaksi nyt valmisteltavaksi sovitun kaupan. Rajattuun osaan sairaanhoitopiiri jäisi vielä vuokralaiseksi.

Hankkeessa ostajina toimivan konsortion muodostavat Investors House oyj, Ovaro Kiinteistösijoitus oyj sekä Royal House oy.

Osapuolten tarkoitus on määrittää kaupan pääehdot ja solmia valmisteltava kauppa vuoden 2021 aikana. Kiinteistökauppa tapahtuisi vaiheittain alkaen vuonna 2021 ja jatkuen siten, että viimeinen osa kaupasta toteutettaisiin, kun aluetta koskeva kaavamuutos on saanut lainvoiman. Kaavamuutoksen valmistelu käynnistettäisiin vuoden 2021 lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konsortio suunnittelee sairaalakiinteistön hankintaa 46 miljoonalla Jyväskylästä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat