Tikkurila yli kaksinkertaisti alkuvuoden tuloksensa – kysyntä jatkui vahvana

Maaliyhtiö Tikkurilan liiketoiminta kehittyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vahvasti, näkee yhtiön toimitusjohtaja Elisa Markula.

Tikkurilan oikaistu liiketulos kasvoi 105,8 prosenttia ja oli 17,6 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 8,5 miljoonaa euroa. Kannattavuutta kuvaava liiketulosmarginaali parani 12,1 prosenttiin vuodentakaisesta 6,4 prosentista.

Liikevaihto kasvoi 145 miljoonaan euroon 133 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos parani 0,31 euroon 0,09 eurosta.

Liiketulosta nostivat kauppa- ja rakennusmaalien korkea kysyntä ja nousujohteinen kehitys yhtiön päämarkkinoilla.

”Tikkurilassa odotamme Tee-se-itse -trendin jatkuvan vahvana tulevien kuukausien aikana, kun matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa useissa maissa. Ihmiset pysyvät kotona ja viettivät ylimääräisen vapaa-aikansa remontoiden kotejaan ja vapaa-ajan kohteita”, Markula sanoo osavuosikatsauksessa.

Tikkurilan liikevaihto kasvoi erityisesti Ruotsissa ja Puolassa. Myös Suomessa liikevaihto kasvoi. Kaikilla tärkeimmillä markkina-alueilla kuluttajien kysyntä kehittyi hyvin kaikissa kauppa- ja rakennusmaalien myyntikanavissa, yhtiö sanoo.

Teollisuusmaaleissa liikevaihto pieneni, mutta myynti vaihteli alueellisesti ja sektorikohtaisesti. Metalliteollisuuden maaleissa liikevaihto laski, kun taas puuteollisuuden maaleissa se kasvoi.

Tikkurila odottaa vaikeuksien raaka-aineiden saatavuudessa vaikuttavan liiketoimintaansa vuoden kahdella viimeisellä neljänneksellä.

Amerikkalainen PPG Industries teki käteisostotarjouksen kaikista Tikkurilan liikkeeseen lasketuista osakkeista joulukuussa 2020. PPG on päättänyt jatkaa ostotarjouksen tarjousaikaa toukokuun 11. päivään asti.

PPG odottaa hyväksyntää Tikkurilan osakkeiden hankinnalle Venäjän kilpailuviranomaiselta TAS:lta jatketun tarjousajan kuluessa.

Julkiseen ostotajoukseen liittyvät kulut heikentävät Tikkurilan vuoden 2021 tulosta.

Liikevaihdon yhtiö arvioi pysyvän edellisvuoden tasolla ilman valuuttakkurssien vaikutusta ja oikaistun liiketuloksen pysyvän viime vuoden tasolla tai hieman alempana, jos siitä pois luetaan ostotarjoukseen liittyvät kulut. Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 582 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos oli 63,8 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila yli kaksinkertaisti alkuvuoden tuloksensa – kysyntä jatkui vahvana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat