Kokeile kuukausi maksutta

Kolme suurta omistajaa myy osuutensa Tikkurilasta PPG:lle

Viime viikolla myös hollantilainen AkzoNobel teki sitovan ehdotuksen Tikkurilan osakkeiden ostotarjouksesta.

Kuva: Tikkurila
Kuva: Tikkurila

Maaliyhtiö Tikkurilan suurin yksittäinen omistaja Oras Invest on allekirjoittanut amerikkalaisen PPG Industriesin kanssa sopimuksen, jonka mukaan se myy 20,01 prosentin omistuksensa suoraan PPG:lle 34,00 euron osakekohtaiseen hintaan. Sopimus Tikkurilan osakkeiden myymisestä suoraan PPG:lle korvaa Oras Investin aikaisemman sitoumuksen hyväksyä PPG:n julkinen ostotarjous. Osakkeiden siirron arvioidaan tapahtuvan maaliskuussa 2021 heti PPG:n saatua tarvittavat viranomaisluvat.

Myös kolme muuta Tikkurilan merkittävää omistajaa, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, ovat tänään myyneet yhteensä 9,32 prosenttia Tikkurilan osakkeista PPG:lle.

Samalla PPG on päivittänyt ostotarjoustaan siten, että se tarjoaa kaikista maaliyhtiö Tikkurilan osakkeista samaa, 34,00 euron hintaa. Uudessa tarjouksessaan PPG lisäksi on laskenut edellyttämänsä vähimmäishyväksynnän 66,7 prosenttiin aiemmasta 90 prosentista. Tikkurilan hallitus suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä.

Viime viikolla hollantilainen AkzoNobel teki sitovan ehdotuksen ostotarjouksesta, jossa hinta olisi 31,25 euroa osakkeelta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kolme suurta omistajaa myy osuutensa Tikkurilasta PPG:lle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat