Kokeile kuukausi maksutta

Malmin jääpallohallin rakentaminen on jälleen lykkääntynyt: nyt tähtäin on alkuvuodessa 2022

Hallin liiketiloihin etsitään vuokralaisia. Lisäksi tonttivaraukselle haetaan jatkoa Helsingin kaupungilta.

Kuva: WasaGroup

Jo vuosia Helsingin Malmille suunnitellun jääareenan rakentaminen on jälleen lykkääntynyt. Nyt rakentamisen aloitusta kaavaillaan vuoden 2022 alkupuoliskolle, hankkeen tiedotteessa kerrotaan. Halli olisi siten valmis syksyllä 2023.

Helsingin Luisteluareena oy:n (HIFK Bandy ja Vesta ry) ja Wasagroup oy:n yhteishankkeessa on tarkoitus rakentaa Malmin luisteluareena, jossa olisi täysimittainen jääpallokenttä katsomoineen. Tuoreimmassa versiossa halli on keksikerroksinen.

Hankkeen budjetti on nyt arviolta 37 miljoonaa euroa. Halli olisi kooltaan noin 20 000 neliömetriä, josta jääaluetta olisi 9 000 neliötä. Liiketiloja tulisi noin 6 000 neliötä. Niihin on seuraavaksi tarkoitus hakea vuokralaisia.

”Tällä hetkellä käydään neuvotteluja mahdollisten liiketilojen käyttäjien kanssa, mutta neliöitä riittää täytettäväksi. Kunhan viimeiset päätökset ja asiat saadaan kuntoon, hallin rakentaminen voidaan aloittaa”, Wasagroupin hankekehitysjohtaja Timo Pahkala kertoo tiedotteessa.

Tonttivaraus myönnettiin ensimmäisen kerran 2017

Hanketta luotsaavien yhtiöiden mukaan Malmin luisteluareenalle tavoitellaan noin 100 000 käyttäjää vuosittain, mikä vastaa Brahen kentän käyttäjämääriä. Hallin tontti on aivan Kehä 1:n kupeessa.

Hallihankkeen tuorein tonttivaraus on päättymässä kesäkuun lopussa, ja sille on haettu jatkoa.

Malmille on suunniteltu jääpallohallia jo useita vuosia.

Ensimmäisen kerran kaupunki myönsi tonttivarauksen keväällä 2017.

Tuolloin suunnitelmissa oli 10–11 miljoonaa euroa maksava halli. Uutta puhtia hanke sai, kun Wasagroup tuli siihen mukaan pari vuotta sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Malmin jääpallohallin rakentaminen on jälleen lykkääntynyt: nyt tähtäin on alkuvuodessa 2022”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat