Kokeile kuukausi maksutta

RT:n Aleksi Randell on tyytyväinen siihen, miten rakennusalan asiat olivat esillä ennen vaaleja – ”Kokonaiskuvan ymmärrys lisääntyi”

Rakennusteollisuus RT pyrki nostamaan kunnallisvaaleissa keskusteluun kiinteistö- ja rakennusalan kannalta tärkeitä teemoja, yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.

RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell.

RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell on tyytyväinen siihen, miten rakentamiseen liittyvät kysymykset nousivat vaalien alla esiin.

”Kokonaiskuvan ymmärrystä tarvitaan ja tämä ymmärrys lisääntyi. Kävi selvästi ilmi, miten rakentaminen liittyy esimerkiksi asumiseen ja ympäristöön liittyviin kysymyksiin”, Randell arvioi.

”Olen tyytyväinen siihen, miten rakennusala oli vaaliessa esillä. Toivottavasti keskusteluissa olleet asiat löytävät paikkansa tärkeiden asioiden joukossa, kun kunnissa järjestäydytään. Pyrimme jatkamaan dialogia ja auttamaan päättäjiä.”

Soteen liittyvä hyvinvointialueiden muodostus on vienyt päättäjiltä paljon aikaa. Randell toivoo, että jatkossa päättäjiltä vapautuu resursseja kiinnittää huomiota kaavoitukseen ja luvituksen nopeuttamiseen.

Kokoomuksen voitto lämmittää mieltä

Vaalitulosta Randell arvioi toteamalla, että monet rakentamisen kannalta tärkeät asiat osuvat hyvin monen puolueen asialistalle. Näin siitä huolimatta, että puolueiden suhtautumisessa on myös eroja.

Kokoomustaustainen Randell on toiminut muun muassa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunginjohtajana. Luonnollisesti kokoomuksen vaalivoitto lämmittää hänen mieltään.

”On tärkeää, että kuntien talous ja investointikyky ovat kunnossa. Kokoomus on pitänyt esillä näitä asioita. Ei ole itsestään selvää, että asuntoja syntyy ja on kykyä investoida. Rakennusala on sen puolella, että veropohjan vahvistaminen on tärkeää ja että syntyy uusia työpaikkoja ja kestävää kasvua”, Randell sanoo.

Tampereella tiukka kisa

Kaupunkien poliittisissa voimasuhteissa ei tapahtunut Randellin mukaan isoja, dramaattisia muutoksia. Keskiset päättäjät korostavat yhteistyötä. ”Monet rakennusalaa koskevat päätökset eivät ole poliittisia. Ne vaativat yhteistyötä.”

Kokoomukselle on tulossa pormestarin paikka kaikissa kolmessa suuressa kaupungissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Tampereen tilanne on poikkeuksellisen jännittävä. Kokoomus oli vaaliliitossa RKP:n kanssa, ja tuloksen ratkaisi RKP:n vaalien alla kuolleen ehdokkaan äänet. Voitto tuli vain 26 äänellä.

Randell kuitenkin korostaa, että myös demarien aikana asioita on hoidettu Tampereella erittäin hyvin. ”Tampereen kaupunkikehityksen eteneminen on ollut esimerkillistä. Tasainen vaalituloskin alleviivaa yhteistyön merkitystä.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RT:n Aleksi Randell on tyytyväinen siihen, miten rakennusalan asiat olivat esillä ennen vaaleja – ”Kokonaiskuvan ymmärrys lisääntyi””

 1. Voisiko lopettaa paskanpuhumisen? Esimerkiksi Helsingin kaupungin käytäntönä on EDELLEEN laittaa koulujen ilmanvaihdot kiinni kesäloman ajaksi.

  Nyt on kuivatuskausi eli kesä, ja talven aikana kertynyt kosteus pitää kuivattaa pois. Mutta ei, koska säästetään, kosteus jää rakenteisiin, ja saadaan homekouluja.

  Ilmanvaihto suljetaan myös yöksi, ja viikonlopuksi, mutta usein kouluissa ja päiväkodeissa on myös kesäisin toimintaa, ja viikonloppuisin myös.

  Milloin tämä älytään? Milloin loppuu se lapsellinem pään pyörittely että ”lisää tutkimuksia tarvitaan?” Asuintaloissa ei ole sisäilmaongeomia samassa mittakaavassa, kuin kouluissa. AAHAAA? Eikö yhtään tule mieleen että miksikähän?

  Kun päiväkotien työntekijät tulevat viikonlopun jälkeen töihin, päiväkodin ilmaa voi leikata veitsellä. Se on niin kostean sakeaa, esim. maakosteuden vuoksi.

  Milloin joku ottaa tämän oikeasti puheeksi, joku joka pyrkii poiitiikkaan? Miksi ihmisiä pitä sairastuttaa ja aiheuttaa lapsille oppimisvaikeuksia, kun heitä pakotetaan tulikuumiin luokkahuoneisiin, kun heinäkuun aurinko on kuumentanut koko talon kuin lämpöä varaavan palomuurin? Ilman kosteus on järkyttävällä tasolla, ja päätä vain pyöritetään että miksi tulee sädesientä.

  Ja veronmaksaja maksaa, kun tulee astmaa ja pitää rakentaa väistötiloja.

  Veronmaksaja maksaa myös seuraavan: Kun niitä IV-koneita runkataan päälle ja pois 2 kertaa päivässä, niitten toimilaitteet kuluu ja menee rikki. Tottakai sähkölaitteet menee rikki, kun niitä käytetään enemmän kuin on suunniteltu. Se maksaa, korjata niitä alinomaa.

  Lisäksi, automatiikan ohjaama ilmanvaihto hakee käynnistyksen jälkeen tasapainoa puoli päivää, eli ilmanvaihto on joka päivä ainakin hetken täysin sekaisin.

  Eli vain sen vuoksi, että säästetään hieman sähköä, juostaan tämän asian ympärillä, korjataan, saneerataan ja sairastutetaan ihmisiä. Tämä maa on mielisairas junttila. Ei vaan mene jakeluun, ja sama meno jatkuu aina vaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat