Kokeile kuukausi maksutta

Cityconin kaikki kauppakeskukset hiilineutraaleiksi 2030 – Lahden Trio saa aurinkopaneelit tänä syksynä

Energia käytetään muun muassa hissien, liukuportaiden ja yleisten alueiden valaistuksen vaatiman sähköntarpeen täyttämiseen.

Lahden Trio on Cityconin seitsemäs kauppakeskus, jossa tuotetaan aurinkoenergiaa. Suomessa Citycon hyödyntää aurinkoenergiaa Isossa Omenassa Espoossa, IsoKristiinassa Lappeenrannassa sekä Myyrmannissa Vantaalla. (Kuva: Citycon)

Kauppakeskus Trio Lahden keskustassa saa syksyn aikana katolleen aurinkopaneelit.  Sen katolle asennetaan kaikkiaan 323 aurinkopaneelia, jotka tuottavat noin 100 MWh energiaa vuosittain. Energia käytetään muun muassa hissien, liukuportaiden ja yleisten alueiden valaistuksen vaatiman sähköntarpeen täyttämiseen.

Lahden Trio on Cityconin seitsemäs kauppakeskus, jossa tuotetaan aurinkoenergiaa. Suomessa Citycon hyödyntää aurinkoenergiaa Isossa Omenassa Espoossa, IsoKristiinassa Lappeenrannassa sekä Myyrmannissa Vantaalla. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki sen kauppakeskukset ovat hiilineutraaleja.

Myös Cityconin kauppakeskuksissa Ruotsissa, Tukholman alueella sijaitsevassa Kista Galleriassa ja Jakobsbergs Centrumissa tuotetaan aurinkosähköä. Seuraavaksi aurinkovoimalan saavat katolleen Åkersberga Centrum Tukholmassa ja Mölndal Galleria Göteborgissa, jonne kumpaankin asennetaan yli 1 300 aurinkopaneelia.

Norjan Porsgrunnissa sijaitsevan kauppakeskus Down Townin aurinkovoimala on maailman suurin lumensulatusteknologialla varustettu aurinkovoimala. Sen tuotanto kattaa 15 prosenttia kauppakeskuksen energiankulutuksesta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin kaikki kauppakeskukset hiilineutraaleiksi 2030 – Lahden Trio saa aurinkopaneelit tänä syksynä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat