Kokeile kuukausi maksutta

Tietomallin lisätty todellisuus helpottaa työmaan arkea – Erityisesti siitä on apua , kun rakennetaan uutta valmiiden rakenteiden rinnalle

Infrarakentaja Kreate testasi lisätyn todellisuuden käyttämistä siltatyömaalla Espoossa. Hyötyjä löytyi, muttei vielä riittävästi, jotta teknologia vakiintuisi käyttöön.

Tarvonsillan työmaalla käytössä oli laite, joka käyttää näyttönä tavallista älypuhelinta. Sen avulla toteutunutta rakennetta voi verrata suunnitelmaan. Kuva: Kreate

Tietomallin lisätyn todellisuuden avulla rakennustyömaalle tuova mobiililaite voi helpottaa esimerkiksi kirvesmiehen, talotekniikka-asentajan tai työnjohtajan työtä. Sillä voidaan katsoa, että talotekniikka tai putkistot on asennettu oikeisiin paikkoihin. Infratyömaalla puolestaan voidaan tarkistaa ennen valua, että raudoitus on tehty niin kuin se on suunniteltu.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tietomallin lisätty todellisuus helpottaa työmaan arkea – Erityisesti siitä on apua , kun rakennetaan uutta valmiiden rakenteiden rinnalle”

Viimeisimmät näkökulmat