Kokeile kuukausi maksutta

Tämä on vielä harvinainen näky rakennustyömaalla – putket asennetaan läppärin avulla

Yksittäistapauksissa talotekniikkaa asennetaan jo tietokoneen avulla. Suurin osa rakennustyöstä tapahtuu yhä rakennepiirustusten pohjalta. Kolmiulotteiset tietomallit auttavat työnjohtoa hahmottamaan, mitä tehdään ja missä järjestyksessä. Katso video tietomallien käytöstä!

Talotekniikan asennustöitä kauppakeskus Triplassa. Kuva Liisa Takala.
Tietomalleista (BIM) puhutaan ja kirjoitetaan nyt niin paljon, että joku voisi kuvitella rakennustyömaiden toimivan jo täysin digiajassa. Todellisuus työmaalla on kuitenkin se, että käytännön työ tehdään yhä lähes kokonaan perinteiseen tapaan rakennepiirustusten pohjalta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tämä on vielä harvinainen näky rakennustyömaalla – putket asennetaan läppärin avulla”

  1. Kirjoitus ei taida illa rakennuksilla ollut ikinä. Ei tällä suunnittelulla ikinä.

Viimeisimmät näkökulmat