Vartelle kerrostalourakka Helsingin Kalasatamasta – kaksi energiatehokasta pilottitaloa Bassolle

Toteutettava rakennus tuottaa vuositasolla enemmän energiaa kuin talon lämmitykseen tarvitaan.

Talot valmistuvat Vanhalle talvitielle ja Tukkutorinkujalle kesällä 2023. (Kuva: Sweco Architects)

Rakennusliike Varte ja Basso Building Systems ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien kahden uudiskohteen rakentamista Helsingin Kalasatamaan.

Varte rakentaa Bassolle kaksi kerrostaloa, jotka ovat EXCESS-plusenergiatalon kehitysprojektia. Urakkakohde käsittää 5–8 ja 5–13 -kerroksiset asuinkerrostalot, joihin tulee yhteensä 145 asuntoa sekä lisäksi katutasoon 5 liiketilaa ja parkkihalli. Kohteen yhteenlaskettu pinta-ala on 16 165 brm2

EXCESS-plusenergiakerrostalo kuuluu EU:n Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan. Suunnittelukohde on Suomeen rakennettava pilottirakennus, jonka suunnittelua Basso on tehnyt yhdessä EXCESS-projektin eri osapuolien kanssa. Toteutettava rakennus tuottaa vuositasolla enemmän energiaa kuin talon lämmitykseen tarvitaan.

Työt käynnistyvät maanrakennustöillä elokuun alusta 2021. Runkotöiden aloitus ajoittuu tammikuulle 2022. Kohteen arvioitu valmistuminen on kesällä 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vartelle kerrostalourakka Helsingin Kalasatamasta – kaksi energiatehokasta pilottitaloa Bassolle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat