Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden sähkösuunnittelija on valittu

Vuoden 2021 sähkösuunnittelijaksi on valittu Sweco.

Supercellin pääkonttori kuuluu myös Swecon referenssilistalle. Kuva: Hannu Lättilä

Tunnustus jaettiin tiistaina Sähköisen talotekniikan rakennuttajawebinaarin yhteydessä.

Sweco työllistää Suomessa 2 800 asiantuntijaa, joista Sähkötoimiala-yksikössä työskentelee noin 120 sähköisen talotekniikan ammattilaista.

Taloteknisten suunnittelijoiden lisäksi Swecon palveluksessa on Suomessa noin 200 muutakin sähköalan ammattilaista teollisuuden sähköinstrumentoinnin, ratapuolen sähköistyksen sekä tie- ja katuvalaistuksen suunnittelijoina.

Swecon referenssilistalle kuuluvat esimerkiksi Kainuun uusi sairaala, Keskon pääkonttori K-Kampus Helsingin Kalasatamassa, Aalto-yliopiston Töölön kampus ja peliyhtiö Supercellin Helsingin Jätkäsaareen Woodcity -kortteliin valmistunut, ainutlaatuista puurakentamista edustava pääkonttori.

Swecolaisia työllistävät parhaillaan esimerkiksi Hämeenlinnaan nousevan, yli 80 000 neliömetrin Assi-sairaalan sekä Helsingissä Ruskeasuon hybridivarikon, Kruunuhaan kuuden tähden Maria-hotellin sekä Narinkkatorin Kulttuurikasarmin suunnittelu.

Suomessa Sweco on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Yhtiön talotekninen sähkösuunnitteluosaaminen perustuu suurelta osin AIRIX Talotekniikan, Insinööritoimisto Niemen, Insinööritoimisto Sähkötelen sekä Aveconin yrityskauppoihin.

Tämän vuoden alussa Sweco osti rakentamisen suunnittelutehtäviin ja projektinjohtopalveluihin erikoistuneen Optiplanin. Uusia osaajia taloon tulee jatkuvasti myös rekrytointien kautta.

Sweco-konsernin juuret ovat Ruotsissa ja Tukholman pörssissä noteerattavan Swecon viime vuoden liikevaihto oli 2 miljardia euroa, josta Suomen osuus 265 miljoonaa. Nykyisin 14 maassa Euroopassa toimivan Sweco-konsernin palveluksessa on 17 500 työntekijää, joita työllistävät projektit 70 maassa maailmanlaajuisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden sähkösuunnittelija on valittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat