TNRak purkaa ja rakentaa uutta Espoon Asunnoille Nuottaniemeen

Espoon kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Espoon Asunnot oy ja TNRak oy allekirjoittivat perjantaina 10. syyskuuta urakkasopimuksen asuntokohteen toteutuksesta Espoon Nuottaniemeen.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf

Osoitteessa Nuottaniementie 7 on tällä hetkellä 21 rivitaloasuntoa, jotka puretaan. Tilalle rakennetaan 47 uutta kohtuuhintaista kaksikerroksista rivitaloasuntoa, joiden koot vaihtelevat 69-neliöisistä kolmioista 90-neliöisiin perheasuntoihin. Lisäksi tontille rakennetaan erillinen korttelitalo, johon sijoitetaan pesula, lastenvaunuvarasto, kuivaushuone, kerhotila, pesuhuone- ja saunatilat.

Työt käynnistyvät purkutöillä syyskuussa 2021. Uudisrakentaminen alkaa marraskuussa 2021. Kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2023.

”Osoitteessa vielä hetken sijaitseva rivitalokohde on valmistunut vuonna 1984 ja olisi ollut mittavan ja kalliin peruskorjauksen tarpeessa. Näimme tontilla olevan potentiaalia tehokkaampaan toteutukseen ja päädyimme kaavakehittämiseen. Kaavamuutosprosessi saatiin päätökseen nopeasti, ja yhteistyö Espoon kaupungin kanssa oli sujuvaa”, Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo tiedotteessa.

”Nuottaniementie 7 on Espoon Asunnoille reilun 13 miljoonan euron investointi ja toteutetaan Aran 40 vuoden pitkällä korkotuella.”

Nuottaniementie 7:ään rakennettava uudiskohde sijaitsee erinomaisella paikalla, Espoon rantaraitin läheisyydessä. Maisemallisten arvojen lisäksi alueen hyvät palvelu- ja liikenneverkostot ovat omiaan lisäämään uudiskohteen vetovoimaa.

Espoon Asunnoilla on parhaillaan käynnissä useita purkavaa uudisrakentamista tai täydennysrakentamista sisältävää kiinteistökehityshanketta. Ne sijaitsevat  eri puolilla Espoota, muun muassa Lippajärvellä, Suvelassa, Karakalliossa, Tiistilässä ja nyt myös Nuottaniemessä. Yhtiön historian ensimmäinen kiinteistökehityskohde, Kolkekannaksentie 1 Lippajärvellä, on muuttovalmis syyskuun lopussa.

”Kehittämällä vanhoja kiinteistöjämme uudistamme nykyistä asuntokantaa paremmin kysyntää vastaavaksi ja tuotamme uutta kohtuuhintaista asumista sinne, missä palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet ovat jo olemassa. Kiinteistökehittäminen vanhaa purkamalla on meille myös yksi keino hallita korjausvelkaa ja tuottaa energiatehokkaampaa asumista”, Räihä sanoo.

TNRak oy:n kanssa nyt allekirjoitettu urakkasopimus on lyhyen ajan sisällä toinen yhtiöiden välillä, sillä heinäkuussa yhtiön sopivat yhdeksänkerroksisen pistetalon rakentamisesta Tapiolaan.

Espoon Asuntojen huoneistoissa asuu yli 30000 espoolaista. Yhtiö aloittaa vuosittain keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen. Vuoden 2020 lopussa rakenteilla oli yhdeksän kiinteistöä, joihin valmistuu aikanaan 732 kohtuuhintaista kotia. Espoon Asuntojen liikevaihto oli viime vuonna 139,2 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnalainen TNRak on perustettu vasta vuonna 2019. Viime vuonna sen liikevaihto oli 17,9 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä yhtiöllä on rakenteilla 423 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TNRak purkaa ja rakentaa uutta Espoon Asunnoille Nuottaniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat