Kokeile kuukausi maksutta

Pakrak teki sopimuksen Espoon Asuntojen kanssa

Espoon Asunnot ja Pakrak ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kerrostalon rakentamisesta Espoon Finnooseen.

Syvänsalmenkatu on Finnoon alueen uutta keskustaa. Kuva:Arkkitehtitoimisto Hml oy

Syvänsalmenkatu 1 on Pakrakille Espoon Asuntojen kolmas kohde. Kerrostaloon valmistuu 98  asuntoa.

Finnoon alueesta on rakentumassa Länsiväylältä merenrantaan asti ulottuva 17 000 asukkaan kaupunginosa, jonka keskusta muodostuu metroaseman päälle ja ympärille nousevista korkeista rakennuksista. Aikanaan valmistuvan Finnoon metroaseman läheisyyteen rakentuva Syvänsalmenkatu 1 kohoaa sekin 12:n kerroksen korkeuteen.

Espoon Asunnoille Finnoon hanke on alueen ensimmäinen kohde. Suunnittelupöydällä on useita hankkeita eri puolille Finnoota.

Syvänsalmenkadun kohde on valmistuessaan energiatehokas A-energialuokan kohde. Sen katolle asennetaan aurinkopaneelit. Talousrakennuksen katto toteutetaan Finnoon alueelle sopivana viherkattona.

Asuntojen koot vaihtelevat 29-neliöisestä yksiöstä lähes 76-neliöiseen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 42,6 neliötä. Uudet kodit valmistuvat alkuvuodesta 2023.

Syvänsalmenkatu 1 on Espoon Asunnoille noin 17,5 miljoonan euron arvoinen investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella, ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pakrak teki sopimuksen Espoon Asuntojen kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat