Kokeile kuukausi maksutta

Espoon asunnot sopi täydennysrakentamishankkeesta – naapuritalojen asukkaat evakkoon töiden ajaksi

Tontille rakennetaan samaan aikaan 69 asuntoa kahteen taloon TA-asunnoille.

Espoon asunnot ja Hausia Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kerrostalokohteesta Espoon Tiistilässä. Kalaonnentie 5:ssä sijaitsevat kolme kerrostaloa saavat seurakseen neljännen asuintalon. Sen tieltä puretaan pysäköintitalo ja nykyiset sekä uudet pysäköintipaikat sijoitetaan uuteen maanalaiseen pysäköintilaitokseen.

Täydennysrakennushankkeen seurauksena osoitteeseen rakennettavaan kuusikerroksiseen taloon tulee 28 uutta vuokra-asuntoa Espoon Asunnoille. Samaan aikaan käynnistettävässä hankkeessa rakennetaan kaksi kerrostaloa ja 69 uutta vuokra-asuntoa TA-asunnoille. Espoon Asuntojen taloon tulee asukkaiden yhteiskäyttöön irtaimistovarastot, kuivaushuone ja sauna sekä yhteinen korttelipiha TA-Asuntojen kanssa.

Rakennustyöt valmistuvat arviolta vuodenvaihteessa 2022–23.Osoitteessa ennestään olevat kolme Espoon asuntojen kerrostaloa joudutaan tyhjentämään rakentamisen ajaksi.

”Syynä tähän on, ettei olemassa oleville rakennuksille johtavaa pelastustietä kyetä pitämään auki, kun maanalaisen pysäköintilaitoksen kaivuutyöt käynnistyvät. Rakennustöiden tieltä muuttavat asukkaat voivat kuitenkin aikanaan palata takaisin. Lisäksi suunnitelmissamme on tehdä tyhjentyneisiin asuntoihin huoneistokorjausta”, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon asunnot sopi täydennysrakentamishankkeesta – naapuritalojen asukkaat evakkoon töiden ajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat