Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Asunnot sopi ensimmäisestä puukerrostalokohteestaan

Espoon Asunnot oy ja KW-Component oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kahden viisikerroksisen kerrostalon muodostaman kohteen rakentamisesta Finnooseen.

Kuva: Avario oy

Kyseessä on Espoon Asuntojen ensimmäinen puurakenteinen kerrostalokohde, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2022.

”Kiinnostus puurakentamista kohtaan on lisääntynyt sitä mukaa, kun ilmastotietoisuus on kasvanut. Kun puun käyttöä lisätään rakentamisessa, pystymme samalla pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä”, Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo tiedotteessa.

Taloihin valmistuu 72 kohtuuhintaista kotia, joiden koot vaihtelevat alustavan suunnitelman mukaan 35-neliöisestä yksiöstä 63-neliöiseen kolmioon. Hanke toteutetaan puurakenteisilla tilaelementeillä.

”Tilaelementtirakentamisen hyöty on siinä, että elementit tehdään valmiiksi suojatuissa tehdasolosuhteissa. Se taas lyhentää tontilla säiden armoilla tehtävän rakentamisen minimiin ja nopeuttaa myös valmistumista.”

Espoon Asuntojen ensimmäisen puukerrostalokohteen toteutuksesta vastaa urakkakilpailun voittanut KW-Component. Teolliseen puurakentamiseen ja puukerrostalojen kvr-urakointiin erikoistunut KW-Component kuuluu Woodcomp-konserniin.

”Yhtiömme valmistaa puukerrostalojen asuntomoduulit puunjalostuksesta lähtien yhtiön Raahen tehtailla. Käytämme kotimaista puuta ja työllistämme Suomessa”, Woodcompin toimitusjohtaja Marko Paloniemi sanoo.

Kohde toteutetaan A-energialuokkaan. Rakennukset tullaan liittämään kaukolämpöverkkoon, mutta nyt käynnistyvässä suunnittelussa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet, ja katolle on mahdollisuus sijoittaa muun muassa aurinkosähköpaneelit. Talojen viihtyisyyttä lisäävät myös useat asumisen älyratkaisut.

Kohteen pääsuunnittelusta vastaa arkkitehti Markku Ranne Arkkitehtitoimisto Avario oy:stä.

Osoitteeseen Hyljetie 3 rakennettavat kerrostalot sijoittuvat lähelle Finnoon ja Kaitaan tulevia metroasemia.

Hyljetie 3 on Espoon Asunnoille reilun 15 miljoonan euron investointi. Se toteutetaan Aran 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan Aran asukasvalintakriteerejä.

Vuonna 2020 Espoon Asunnoille valmistui neljä uudiskohdetta ja niihin 374 uutta kohtuuhintaista kotia.

”Viime vuonna rakenteille saamiemme uudiskohteiden asuntomäärä ylsi 480 asuntoon. Kaikkiaan rakenteilla oli vuoden 2020 lopussa yhdeksän kiinteistöä, joihin valmistuu aikanaan 732 asuntoa”, Räihä kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Asunnot sopi ensimmäisestä puukerrostalokohteestaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat