Kokeile kuukausi maksutta

Vaasan yliopiston kampuksen rakennustyöt alkaneet

Vaasan yliopiston kampusta uudistetaan laajasti. Kampuksen toiminnot siirtyvät uusiin rakennuksiin, ja rakennustyöt ovat käynnistyneet tällä viikolla Luotsi-rakennuksesta, josta tulee tulevaisuuden tiedekirjasto.

Vaasan yliopiston kampuksen rakennuksissa toteutetaan laaja uudistushanke. Tritonia-rakennuksessa muutokset kohdistuvat erityisesti henkilöstön työtiloihin sekä aulassa sijaitsevaan kahvila Oskariin, jota kehitetään. Kuva: Vaasan yliopisto

Kehityshanke toteutetaan allianssimallilla, joka perustuu toimijoiden yhteiseen sopimukseen ja tiiviiseen yhteistyöhön. Vaasan Merikampus -allianssin tilaajana on Vaasan yliopiston kiinteistöyhtiö Vaasan Merikampus oy. Muina allianssin osapuolina ovat Arkkitehtitoimisto K2S, rakennesuunnittelusta vastaava Ramboll Finland, talotekniikkasuunnittelusta vastaava Granlund Pohjanmaa sekä toteuttajana rakennusliike Peab.

Juuri Luotsi kokee kampuksen rakennuksista suurimman muutoksen. Myös Tritonia- ja Tervahovi-rakennukset saavat uudenlaista ilmettä. Esimerkiksi Tervahovissa sijaitsevaa ravintola Mathildaa laajennetaan ja uudistetaan. Tervahoviin rakennetaan lisää opetustilaa ja nykyisiä luokkia kunnostetaan. Tritonia-rakennuksessa muutokset kohdistuvat erityisesti henkilöstön työtiloihin sekä aulassa sijaitsevaan kahvila Oskariin, jota kehitetään. Tavoitteena on, että uudistunut kampus on valmis vuoteen 2024 mennessä.

Tärkeä osa kampuskehitystä on osallistaa tilojen käyttäjiä suunnitteluun. Henkilöstöltä ja opiskelijoilta saatuja tietoja ja palautteita hyödynnetään laajasti kampuksen suunnitelmissa.

Kampuksen suunnittelun kulmakivinä ovat vastuullisuus, muuntojoustavuus, yhteisöllisyyden tukeminen ja tilankäytön tehokkuus. Yliopisto haluaa luoda monikäyttöisiä tiloja, jotka soveltuvat tulevaisuuden muuntuviin tarpeisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaasan yliopiston kampuksen rakennustyöt alkaneet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat