Rakennustyömailla on ukrainalaisten lisäksi myös laittomia valkovenäläisiä — Nyt isot rakennusliikkeet yrittävät laittaa ilmiötä kuriin

Isot rakentajat yrittävät laittaa työoikeudettomien lähetettyjen työntekijöiden ongelmaa kuriin uudella, runsaan kuukauden voimassa olleella linjauksella.

Suomalaisilla rakennustyömailla on kolmansien maiden lähetettyjä työntekijöitä, joilla ei ole täällä työnteko-oikeutta. Tällaiset henkilöt ovat alttiita työperäiselle hyväksikäytölle. Kuvituskuvan henkilöt eivät liity juttuun. Kuva Mika Ranta / HS
Suomalaisilla rakennustyömailla on aluehallintovirasto avin arvion mukaan jopa tuhansia työluvattomia, EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta, niin sanotuista kolmansista maista tulleita työntekijöitä. Tahallistakin vilunkia on harjoitettu, mutta toisaalta suomalaisilla työmailla on ollut vaikeaa ja työlästä selvittää henkilöiden työlupien lainmukaisuutta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustyömailla on ukrainalaisten lisäksi myös laittomia valkovenäläisiä — Nyt isot rakennusliikkeet yrittävät laittaa ilmiötä kuriin”

Viimeisimmät näkökulmat