Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden Rakennusmestari 2021 on valittu

Vuoden Rakennusmestariksi on valittu rakennusinsinööri AMK Jari Salonen.

Jari Salonen on valittu Vuoden Rakennusmestariksi 2021. Kuva: RKL

Vuoden 2021 palkinnon valintaan vaikuttivat Salosen johtamien työmaiden suuruus ja vaativuus sekä onnistuminen niin aikataulussa kuin budjetissakin.

Salosen viimeisimmässä suuressa kohteessa hän työskenteli päätoteuttaja Haahtelan vastaavana työnjohtajana ja valvojana. Keskon K-Kampus oli myös ehdolla Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

”Sekä tilaajilta että käyttäjiltä on saatu kiittävää palautetta ja työturvallisuus on ollut korkeaa tasoa”, Salonen kertoo nimitystiedotteessa.

Salosen mukaan allianssihenkinen ajattelu on tullut mukaan.

”Nykyään tehdään enemmän yhdessä. Työmaahenki on hankkeissamme ollut poikkeuksetta erinomainen. Pidän sitä tärkeänä hankkeen onnistumisen edellytyksenä.”

Räsäsestä Vuoden Nuori Rakennusmestari 2021

Kuopiolainen Risto Räsänen on ammattikorkeakoulu Savoniasta valmistunut rakennusmestari. Tällä hetkellä hän työskentelee Jokivärin työpäällikkönä ja vastaavana työnjohtajana.

Risto Räsänen on Vuoden 2021 Nuori rakennusmestari. Kuva: RKL

Palkintoraadin mukaan Räsänen on kasvanut johtotehtäviin vaativissa linjasaneeraushankkeissa Kuopion seudulla. Hänen valintaansa puolsi kasvukehitys nuoresta mestarista vastaavaksi työnjohtajaksi sekä korjausrakentamisen kasvava trendi yhä useamman rakennuksen tullessa peruskorjausvaiheeseen.

Johtamiseen Räsänen suhtautuu luontevasti.

”Tämä työ on hektistä ja kiire kasaantuu ajanjaksoihin. Kohteita on useampi samaan aikaan, mikä edellyttää oman ajankäytön suunnittelua. Yllätyksiä tulee aina korjausrakentamisessa ja ne lisäävät paineita.”

Räsänen on RKL:n jäsen Kuopion paikallisyhdistyksessä. Hän on ollut RKL:n opiskelijajäsen ja aktiivinen opiskelijatoimikunnassa.

Palkintojen valintaraadissa on RKL:n puheenjohtajista ja muiden rakennusalan henkilöjärjestöjen ja palkitsevien organisaatioiden edustajia. Pysyvänä asiantuntijajäsenenä on 30 vuoden ajan toiminut RKL:n kunniajäsen, ministeri Lauri Tarasti.

Valinnat julkistettiin RKL:n vuosikokouksessa Tampereella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden Rakennusmestari 2021 on valittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat