Kokeile kuukausi maksutta

Nokian iso investointi varmistui – yritys rakennuttaa uudet toimitilat Ouluun

Nokia tulee tiloihin vuokralle.

IS 20190811 OULU Oulussa eniten asumistukea maksetaan linnanmaalla.

Nokia on saanut päätökseen neuvottelut Oulun kaupungin ja rahoituskumppanin kanssa uusien toimitilojen rakentamisesta Ouluun Linnanmaalle.

Tiedotteen mukaan toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja.

Toimitilojen rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän kesällä 2022, kun Oulun kaupunki on saanut päätökseen yhteisesti sovitut tietyöt alueella. Uudet tilat valmistuvat vuoden 2025 aikana.

Nokian valitsema rahoituskumppani rakennuttaa toimitilat. Yritys on sitoutunut vuokraamaan toimitilat niiden valmistumisen jälkeen.

Neuvottelut urakoitsijoiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä.

Suomi on Nokialle tärkeä tutkimus- ja tuotekehitysmaa, ja yritys palkkaa tälläkin hetkellä lisää T&K-osaajia Ouluun, Tampereelle ja Espooseen, sanoo johtaja Erja Sankari. Hän vastaa Nokian Oulun yksiköstä ja mobiiliverkkojen globaaleista toimitusketjuista.

”Pysyäksemme edelläkävijöinä myös tulevaisuudessa tarvitsemme Ouluun toimitilat, jotka yhdistävät huipputeknologian ja tulevaisuuden joustavat työskentelytavat.”

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että Nokialla on Oulussa merkittävä rooli ja tällä päätöksellä on positiivinen vaikutus koko alueen elinkeinoelämään ja paikalliseen yritysekosysteemiin.

Investoinnin suuruus on kaupungin aiemman tiedotteen mukaan 150–200 miljoonaa euroa.

Nokia työllistää Suomessa yli 6 000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nokian iso investointi varmistui – yritys rakennuttaa uudet toimitilat Ouluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat