Kokeile kuukausi maksutta

Oulun kaupunginvaltuusto vahvisti Nokian uuden tontin kaavan – mahdollistaa yli 150 miljoonan euron investoinnin

Kaupunki ja Nokia allekirjoittivat toukokuun lopulla esisopimuksen tonttikaupasta.

Nokian ostama tontti sijaitsee Linnamaalla. Kuva: Ville Honkonen / IS

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa Nokian uusien toimisto-, tuotekehitys- ja tuotantotilojen rakentamisen. Investoinnin suuruus on kaupungin tiedotteen mukaan 150–200 miljoonaa euroa, ja työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 5 000–7 500 työpaikkaa.

Kaupungin mukaan investoinnilla on positiivinen vaikutus alueen elikeinoelämään ja paikalliseen yritysekosysteemiin ja se tuo mukanaan sekä työpaikkoja että asuntoinvestointeja.

”Tämä kauppa ja asemakaavamuutos tarkoittavat, että jatkamme kansainvälisten menestystarinoiden rakentamista ja hyödynnämme digitalisaation mahdollisuuksia. Kauppa tukee Oulun strategian sekä elinkeino- ja työllisyyspolitiikan tavoitteita, joiden tavoitteena on yksityisten investiontien saaminen kaupunkiin sekä korkean osaamisen työpaikkojen säilyminen”, kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo.

Kaupunki sekä Nokia Solutions and Networks Asset Management Oy allekirjoittivat toukokuun lopulla kauppakirjan esisopimuksen Linnanmaan tontista. Nokia sitoutui ostamaan 91 131 neliömetrin suuruisen muodostettavan tontin, jossa on rakennusoikeutta 72 905 kerriosalaneliötä. Kauppahinta oli 6 030 400 euroa.

Ritaharjuntien ja Valtatie 4:n välissä sijaitsevan tontin rakentamisessa voidaan ottaa huomioon Kuivasojan varsi sekä läheiset metsät, jotka voidaan säilyttää luonnonvaraisena. Alueelle laaditaan rakennusluvan yhteydessä pihajärjestely-, istutus- ja hulevesien käsittelysuunnitelma sekä viherkerroinlaskelma.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun kaupunginvaltuusto vahvisti Nokian uuden tontin kaavan – mahdollistaa yli 150 miljoonan euron investoinnin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat