Kokeile kuukausi maksutta

Päätös Tampereen seudun massiivisen keskuspuhdistamon toteutusvaiheen käynnistämisestä tehtiin – koko hanke kallistunut kymmenillä miljoonilla

Päätösasiakirja Sulkavuoren keskuspuhdistamon toteutusvaiheen käynnistämisestä on allekirjoitettu 16. joulukuuta.

Näkymä portilta piha-alueelle.

Keskuspuhdistamon kalliotilojen ja maanpäällisten tilojen rakennusteknisten töiden urakasta vastaa Kreaten ja Aki Hyrkkönen oy:n muodostama työyhteenliittymä TYL Sulkavuori. Urakkasopimuksen arvo on 72 miljoonaa euroa. Myös keskuspuhdistamon prosessiputkisto- ja koneistourakan toteutusvaiheen käynnistämisestä on tehty päätös. Näistä töistä vastaa Skanska, jonka urakan arvo on noin 45 miljoonaa euroa.

TYL Sulkavuori aloittaa keskuspuhdistamon rakennustekniset työt maaliskuun alusta. Työyhteenliittymän osalta rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2025, minkä jälkeen jätevedet käännetään Sulkavuoren keskuspuhdistamolle. Tämän jälkeen keskuspuhdistamolla tehdään vielä viimeistelytöitä ja erilaisia säätöjä urakka-ajan loppuun asti.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päätös Tampereen seudun massiivisen keskuspuhdistamon toteutusvaiheen käynnistämisestä tehtiin – koko hanke kallistunut kymmenillä miljoonilla”