Kokeile kuukausi maksutta

YIT, Ilmarinen ja HGR kaavailevat yhteisyritystä Keilaniemen kiinteistökehityshankkeisiin

Järjestely vaatii vielä muun muassa kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Havainnekuvaa Keilaniemestä. Kuva: YIT
Kuuntele juttu

YIT, HGR Property Partners ja Ilmarinen ovat allekirjoittaneet transaktiosopimuksen, jonka tavoitteena on perustaa yhteisyritys kehittämään Keilaniemen alueen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita.

Tiedotteen mukaan perustettavan yhtiön omistukseen on tarkoitus siirtää kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevat kehityshankkeet.

”YIT:lle tämä on merkittävä mahdollisuus toteuttaa juuri julkistetun strategian toimenpanoa. YIT:n rooli näissä hankkeissa on toimia kokonaisvastuullisena urakoitsijana ja luoda YIT:lle ja sen osakkeenomistajille myös tuottoa kiinteistökehityskatteen kautta yhteisyrityksen osakkaana”, YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi toteaa tiedotteessa.

”Yhteisyritys antaa pääsyn sijoittamaan tuottavasti, jo kehitysvaiheessa, merkittävässä kokoluokassa oleviin hankkeisiin sekä mahdollistaa pitkäaikaisen omistajuuden yhteisyrityksen kehittämissä hankkeissa Keilaniemen alueella”, kommentoi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen.

HGR Property Partners oy:n toimitusjohtaja Kari Helin arvioi, että yhteistyö turvaa kehityshankkeiden toteutumisen vuosiksi eteenpäin Keilaniemen alueella.

Järjestelyn toteutuminen on vielä ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle ja muille tarvittaville hyväksynnöille ja tarvittaville päätöksille osakasyhtiöiden hallintoelimissä.

Järjestelyn odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT, Ilmarinen ja HGR kaavailevat yhteisyritystä Keilaniemen kiinteistökehityshankkeisiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat