”Pelkäämme, että noin raju häiriö markkinassa jättää jälkensä” – Talotekniikka-ala on kovien hinnankorotusten paineissa

Rajut hinnankorotukset ja toimitusaikojen muutokset syövät talotekniikkaurakoiden katteita. Kallistuminen on iskenut alan tuoteteollisuuteenkin, kun esimerkiksi muovin raaka-aineiden hinnat ovat nousseet joulukuun ja toukokuun välisenä aikana 60-100 prosenttia.

Vilpe valmistaa ilmanvaihto- ja kattoratkaisuja kaikkiin rakennuksiin. Varastossa on kymmeniätuhansia nimikkeitä. Kuva: Johannes Tervo
Esimerkiksi ilmastointiurakoissa teräksen hinnannousu on näkynyt, ja urakoitsijat ja heidän edustajansa kuvaavat vuotta käsittämättömäksi niin hinnan kuin toimitusaikojenkin suhteen. Eräässä tukkuliikkeessä kolmas hinnannousu tulee voimaan jo syyskuun alussa, kun alunperin hinnaston piti päivittyä vasta lokakuussa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Pelkäämme, että noin raju häiriö markkinassa jättää jälkensä” – Talotekniikka-ala on kovien hinnankorotusten paineissa”

Viimeisimmät näkökulmat