Kokeile kuukausi maksutta

Vantaa ostaa lähes 7 hehtaarin tilan sopuhintaan – Alueelle on kaavailtu Kehäradan varikkoa

Vantaan kaupunkitilalautakunta päätti 19. tammikuuta pitämässään kokouksessa ostaa reilun 6,8 hehtaarin suuruisen Petas-nimisen tilan luoteis-Vantaalta.

Petas-tila sijaitsee Keimolan ja Myllymäen kaupunginosien alueella, Lapinkylän kylässä. Petaksen aluetta on alustavasti esitetty Kehäradan varikon mahdolliseksi sijainniksi Vantaan alueella. Muita varteenotettavia alueita ei ole löydetty. HSL-alueen lähijunaliikenteen alustavaa varikkoselvitystä laaditaan parhaillaan ja sen odotetaan valmistuvan kevään 2022 aikana.

Vantaan kaupunki kertoo neuvotelleensa tilan omistavan Oy Bertas Development ab:n kanssa kiinteistön kaupasta useaan otteeseen. Neuvotteluissa on päädytty 547440 euron kauppahintaan. Tämä vastaa yksikköhintaa 8,00 euroa neliömetriltä, jota kaupungin mukaan voidaan pitää toteutuneiden vertailukelpoisten kauppojen sekä toimitus- ja oikeuskäytäntöjen perusteella alueen käypänä hintana. Myyjäosapuoli Bertas Development on Capman Real Estaten hallinnoiman rahaston omistama yhtiö.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa ostaa lähes 7 hehtaarin tilan sopuhintaan – Alueelle on kaavailtu Kehäradan varikkoa”

Viimeisimmät näkökulmat