Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamiseen iskenyt komponenttipula toi työmaille uuden riskin – ”Pidän punaista lippua ylhäällä”

Komponenttipula aiheuttaa vakavia häiriöitä tuotevalmistajille. Työmaille joudutaan tuomaan jo puutteellisia laitteita.

Oulun yliopistollisen sairaalan A-rakennuksen talotekniset laitteet ja asennukset ehdittiin saada kuntoon ennen kuin pandemia alkoi vaikuttaa talotekniikan komponenttien saatavuuteen. Kuva: Juha Sarkkinen
Rakennusmateriaalien hintojen nousu, pula tarvittavista materiaaleista ja pidentyneet toimitusajat ovat puhututtaneet viime kuukausina. Nyt työmaiden arkea vaikeuttaa komponenttipula, joka näkyy esimerkiksi talotekniikkaan liittyvien laitteiden toimitushäiriöinä. Myös kodinkoneiden, kuten esimerkiksi jääkaappien, pakastimien ja uunien, tilausajat ovat pidentyneet.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamiseen iskenyt komponenttipula toi työmaille uuden riskin – ”Pidän punaista lippua ylhäällä””

Viimeisimmät näkökulmat