Kokeile kuukausi maksutta

GRK:n tulos heikkeni materiaalikustannusten noustessa

Infrarakentaja GRK :n liikevaihto kasvoi viime vuonna ennätyslukemiinsa, mutta samalla tulos kutistui.

Kuva: GRK

Yhtiön liikevaihto kipusi edellisvuodesta 11,2 prosenttia 430,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto supistui miljoonan euron verran 20,7 miljoonaan euroon eli 4,8 prosenttiin liikevaihdosta. Vuonna 2020 liikevoittomarginaali oli 5,6 prosenttia. Tilikauden voitto painui 15,7 miljoonaan euroon 18,6 miljoonasta.

”Olen tyytyväinen tulokseemme, joka on vahva suoritus toimialallamme. Samaan hengenvetoon on todettava, että emme täysin pystyneet siirtämään myyntihintoihin keväällä alkanutta ennennäkemättömän nopeaa materiaalihintojen nousua”, toimitusjohtaja Juha Toimela sanoo tiedotteessa.

Kasvua GRK:lle kertyi etenkin raiderakentamisesta, joka kasvoi yli 30 prosenttia vuodesta 2020. Maantieteellisesti tarkasteltuna Pohjois-Ruotsin markkinoilla liikevaihto kasvoi 28 prosenttia ja Virossa se peräti kaksinkertaistui vuoteen 2020 verrattuna.

Tammikuussa 2022 julkistamansa uuden strategiansa mukaan yhtiön tavoitteena on kasvaa kannattavasti 700 miljoonan euron kokoluokkaan vuoteen 2025 mennessä.

”Nyt lisäämme kierroksia ja kasvamme sekä orgaanisesti että yritysostoin. Emme kuitenkaan halua kasvaa kannattavuuden kustannuksella, vaan tavoitteenamme on olla toimialan kannattavin yhtiö vuoden 2025 loppuun mennessä”, Toimela sanoo.

GRK:n tilauskanta supistui 381,6 miljoonaan euroon edellisvuoden 405,3 miljoonasta.

”Tuleva vuosi herättää kysymyksiä inflaatioon ja Ukrainan kriisin aiheuttamaan geopoliittiseen tilanteeseen liittyen. Haluamme varmistaa tarkalla projektien valinnalla ja hinnoittelulla kannattavan kasvun jatkumisen.”

GRK arvioi, että sen liikevaihto 2022 säilyy samalla tasolla tai kasvaa jonkin verran verrattuna vuoteen 2021. Lisäksi GRK arvioi sen oikaistun liikevoiton 2022 laskevan jonkin verran viime vuoden 22,6 miljoonasta eurosta johtuen toimintaympäristön epävarmuuksista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK:n tulos heikkeni materiaalikustannusten noustessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat