Kokeile kuukausi maksutta

Konsernin tilauskanta oli viime vuonna 421 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 481 miljoonaa euroa.

Liikevaihto nousi 387 miljoonaan euroon edellisvuoden 299 miljoonasta eurosta. Käyttökate parani vuoden 2019 6,9 prosentista 7,4 prosenttiin ja oli 28,7 miljoonaa euroa (20,6). Liikevoittoakin kertyi 22,3 miljoonaa euroa (15,8) eli 5,8 prosenttia (5,3) liikevaihdosta. Oman pääoman tuotto oli 34 prosenttia (26 ).

”GRK-konserni antoi vuonna 2020 loistavan näytön kyvystä kasvaa kannattavasti. Tämä on erittäin hieno suoritus henkilökunnaltamme, joka osoitti vahvaa sitoutumista pitämällä työmaat käynnissä Covid-19 pandemiasta huolimatta. Vastuullinen toimintamme takasi vähäisiä häiriöitä lukuun ottamatta töiden terveellisen ja turvallisen jatkumisen”, toimitusjohtaja Juha Toimela kertoo tiedotteessa.

Toimelan mukaan erityisen ilahduttavaa oli se, että tulosta syntyi laajasti kaikilla liiketoiminta-alueilla.

Suomen infrarakentamisessa emoyhtiö GRK Infra ylsi 13 %:n liikevaihdon kasvuun ja säilytti kannattavuutensa hyvällä tasolla. Merkittävä kasvu- ja kannattavuusloikka tehtiin GRK Railissa.

”Rautateiden päällysrakenneurakointi kasvoi voimakkaasti. Vuoden aikana käynnistyi GRK:n ensimmäinen laaja monivuotinen rautateiden kunnossapitotoimeksianto, Kuura-allianssi, joka omalta osaltaan oli nostamassa liiketoiminta-alueen volyymia uudelle tasolle. Tavoitteenamme on edelleen nostaa jatkuvien toimintojen liikevaihdon osuutta nykyistä tasoa suuremmaksi. Erittäin positiivista viime vuonna oli myös se, että panostukset uusiin asfalttiasemiin kasvattivat markkinaosuuttamme ja liikevaihtoamme päällystysurakoinnissa, jonka kannattavuus parani selvästi.”

Toimela sanoo, että yhtiön pitkäjänteinen satsaus kansainvälistymiseen alkoi tuottaa tulosta viime vuonna.

”Kansainvälistyminen on tapahtunut emoyhtiön oppien mukaisesti orgaanisella kasvulla. Virossa keskityimme projektien tehokkaaseen hoitoon ja liikevoitto parani. Lisäksi tilauskanta kasvoi huomattavasti. Ruotsissa uuden johdon siivittämänä saimme infrarakentamisen liikevaihtomme vahvaan kasvuun ja tulos oli positiivinen. Käynnistimme Ruotsissa vauhdikkaasti myös rataliiketoiminnan perustamalla uuden tytäryhtiö GRK Rail Ab:n ja voittamalla siellä ensimmäisen urakan.”

Yhtiön positiivisen kassavirran ansiosta yhtiö jatkoi investointejaan.

”Hankimme uutta kalustoa ja lisäksi kiertotalousyksikkömme investoi uusiin palvelukonsepteihin, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat palvelut. Korkea 47 %:n omavaraisuusasteemme takaa tulevaisuudessa konsernin liiketoimintojen suunnitelmallisen kehittämisen.”

”Talouden näkymät Covid-19 pandemian jatkuessa ovat kuitenkin epävarmat. Julkisen talouden elvytystoimet eivät vuonna 2021 ole merkittävästi lisäämässä infrarakentamista Suomessa. Ainoastaan ratahankkeissa investointien odotetaan kasvavan.”

Ruotsissa ja Virossa investoinnit infraan ovat selvästi kasvussa ja markkinanäkymät ovat rohkaisevat. Kaikilla markkinoilla kuitenkin metallipohjaisten tuotteiden, puutavaran ja öljyn hinnan nousu nostaa kustannustasoa.

”Epävarmoista näkymistä huolimatta suhtaudumme luottavaisesti tulevaan kehitykseemme. Vahvan tilauskantamme, laajan liiketoimintaportfoliomme ja kattavan maantieteellisen toiminta-alueen ansiosta arvioimme liikevaihtomme pysyvän 2021 samalla tasolla kuin viime vuonna.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK-konsernin liikevaihto kasvoi merkittävästi ja tuloksenteko jatkui vahvana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat