Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin keskustan vanhimpaan puistoon rakennetaan 200 huoneen hotelli

Uusi hotelli rakennetaan nykyisen Ilmatieteen laitoksen Säätalon paikalle.

Kaisaniemeen kaavailtu hotelli havainnekuvassa. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin Kaisaniemenpuistoon on rakenteilla uusi hotelli.

Puiston eteläpuolella osoitteessa Vuorikatu 24 sijaitsevalla tontilla vuodesta 1966 seissyt Ilmatieteen laitoksen Säätalo saa väistyä tuliterän hotellin tieltä.

Lue lisää: Helsinkiin suunnitellaan jälleen uutta hotellia – Entisen Ilmatieteen laitoksen pääkonttorin tilalle tulee 8-kerroksinen Hotelli Vuorikatu

Asemakaavaa on muutettu jo useampia vuosia sitten niin, että tontille voidaan rakentaa liike- ja toimistorakennuksia.

Kaavamuutoksessa uuden rakennuksen rakennusoikeudeksi on merkitty 7 100 kerrosneliötä ja ensimmäiseen kerrokseen on määrä tulla asiakaspalvelutiloja.

Suunniteltu hotellitoiminta tukee kaavan mukaan Kluuvin ympäristön toiminnallista kokonaisuutta, elävöittää aluetta, parantaa alueen kaupunkikuvaa sekä tuo alueelle lisää palveluita.

Uutta hotellia tulee pyörittämään S-ryhmään kuuluva Sokotel, jonka hotellibrändeihin kuuluvat Sokos Hotels ja Radisson Blu Hotels. Lisäksi Sokotel pyörittää lukuisia hotellien yhteydessä toimivia ravintoloita.

Säätalo on jo purettu

Hotellin rakentaa suomalainen Jatke oy. Konsernijohtaja Hannu Anttonen kertoo, että Säätalo on jo purettu ja hotellin runko nousee parhaillaan maan pinnalle.

”Siitä tulee noin 200 huoneen hotelli, ja rakennustyöt kestävät parisen vuotta”, hän sanoo. Hotellin on määrä valmistua kesällä 2023.

Tontilla seisseen Säätalon on suunnitellut Veli Valorinta ja se toimi Ilmatieteen laitoksen keskustoimipaikkana vuosina 1966–2005. Rakennuksella ei ole suojeluarvoja ja se oli ollut pitkään lähes tyhjillään.

Kaisaniemen uusi hotelli tulee sijoittumaan merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön alueelle. Kaavan mukaan tavoitteena on, että uudisrakennus on arkkitehtuuriltaan laadukas ja sopii kaupunkikuvaan.

Samalla jalankulkuyhteyksiä Kaisaniemenpuistoon parannetaan varaamalla osa nykyisen tontin eteläreunasta katualueeksi ja muuttamalla tontin itäpuolella oleva Vuorikadun osa yleiseksi jalankulkualueeksi.

Kaisaniemenpuistoa korjataan

Kaisaniemenpuisto on Helsingin keskustan vanhin puisto, ja Helsinki on päättänyt investoida sen parantamiseen yli 18 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Helsingin nuupahtanut Kaisaniemenpuisto kunnostetaan täysin uuteen uskoon – kustannukset yli 18 miljoonaa

Tarkoitus on muun muassa peruskorjata puiston vesiallas, rakentaa uusi leikkipaikka sekä tuoda rantaan uusi ulkokuntoilupaikka.

Uusi hotelli nousee vain reilu vuosi sitten Rautatieaseman tiloihin avatun Scandic-hotellin naapuriin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin keskustan vanhimpaan puistoon rakennetaan 200 huoneen hotelli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat