Kokeile kuukausi maksutta

Suvic sai urakan tuulivoimapuiston infran rakentamisesta

Suvic oy on allekirjoittanut kvr-urakkasopimuksen Matkussaaren tuulivoimapuiston infran rakentamisesta Kurikassa. Sopimus on ehdollinen ”Notice To Proceed” -ilmoitukselle, jota odotetaan helmikuun aikana.

Matkussaari on Valorem-yhtiön projekti, jota yhdessä aikaisemmin tiedotetun Kalistannevan tuulipuistoprojektin kanssa kutsutaan yhteisnimellä Viiatti. Sen kokonaiskapasiteetti on 313,5 megawattia.

Pohjanmaan Kurikkaan rakennettavan Matkussaaren tuulivoimapuiston infrarakentaminen sisältää tieverkoston, nostokentät, perustukset, 33/110 kilovoltin sähköaseman sekä 33 kilovoltin sisäverkon maakaapelointityöt yhteensä 27 tuulivoimalalle, joiden kokonaiskapasiteetti on 148,5 magawattia.

Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa ja viimeisten töiden odotetaan valmistuvan pääasiassa joulukuussa 2023. Urakan viimeiset työsuoritukset valmistuvat vuoden 2024 aikana, kun 33 kilovoltin kaapelit kytketään kiinni tuulivoimaloihin.

Yhtiö ei kerro saamansa urakan arvoa, mutta kuvaa sitä merkittäväksi. Tämän uuden sopimuksen myötä Suvicin tilauskanta vuodelle 2022 on noin 90 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike Suvic on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Suvic on pörssilistatun Dovren tytäryhtiö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suvic sai urakan tuulivoimapuiston infran rakentamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat