Kokeile kuukausi maksutta

Kampin Autotalon pysäköintialue halutaan rakentaa liiketilaksi

Helsingin Kampissa sijaitsevan Autotalokorttelin pohjoislaidalle suunnitellaan lisärakentamista. Tarkoitus on rakentaa tällä hetkellä pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle toimisto- ja liiketiloja.

Uusia liiketiloja rakennettaisiin Autotalon edustan pysäköintialueelle Kampissa. Kuva: Aku Isotalo / HS
Kuuntele juttu

Kampin Autotalona tunnettuun kortteliin halutaan rakentaa lisää toimisto-ja liiketilaa.

Autotalokorttelin itäisen tornin eli Pohjantalon omistaja Kiinteistöosakeyhtiö Runskivuori on hakenut kehittämisvarausta noin 3  000 neliön alueelle. Suunnittelu toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ideoita suunnittelutyöhön on tarkoitus hakea arkkitehtuurikilpailun kautta.

Tarkoitus olisi rakentaa nykyisin pysäköintipaikkoina toimivalle alueelle Eteläisellä Rautatiekadulla.

Tavoitteena on tehostaa Autotalokorttelin käyttöä sekä elävöittää aluetta. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia toukokuun alkupuolelle saakka Kerrokantasi-palvelussa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee varaushakemuksen kaupunkilaisten ja alueen eri toimijoilta saadun palautteen pohjalta.

Alueesta on teetetty kaupunkirakenteellinen ja ympäristöhistoriallinen selvitys. Sen mukaan on perusteltua harkita alueen jäsentelyä täydennysrakentamalla, kunhan “modernismin airueiksi” kutsuttujen rakennusten rakennushistorialliset arvot otetaan huomioon.

Mikäli uusi asemakaava vahvistetaan suunnitelmien mukaan ensi vuonna, voi rakentaminen käynnistyä vuonna 2024.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kampin Autotalon pysäköintialue halutaan rakentaa liiketilaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat