Kokeile kuukausi maksutta

Kemin biotuotetehdas on jo harjakorkeudessa – käyntiin syksyllä 2023

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee päivittäin noin 1 700 eri henkilöä.

Harjannostajaiset ovat olleet korona-aikana harvinaista herkkua. Kemin työmaalla on tällä hetkellä töissä noin 1700 käsiparia. Tehtaan on määrä käynnistyä syksyllä 2023. (Kuva: Nina Susi)

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaalla on tänään vietetty harjannostajaisia. Koronaturvallisuus huomioiden tilaisuus pidettiin työmaan työntekijöiden kesken ilman kutsuvieraita.

Biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukset ovat noin 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä on kaikkiaan yhteensä noin 15 000 eri henkilöä. Tällä hetkellä työmaalla työskentelee päivittäin noin 1 700 eri henkilöä.

”Nyt katse suunnataan kohti tehtaan käynnistämistä ensi vuoden kolmannella neljänneksellä. Hyvä yhteistyö kaikkien osapuolten kesken takaa meille kaikki edellytykset toteuttaa onnistunut suurprojekti – tästä on hyvä jatkaa töitä eteenpäin”, totesi projektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti aikataulussaan.

Tällä hetkellä työmaalla ovat edustettuina sen lähes kaikki työvaiheet: maanrakennus, paikallavalut, rakennusten runkojen pystytys ja betonielementtiasennukset, useissa kohteissa työmaalla tehdään mekaanisia asennuksia ja sähköasennuksia.

Tehdasprojektin etenemistä voi seurata web-kameroiden suoran lähetyksen kautta osoitteessa www.metsafibre.com/webkameratkemi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kemin biotuotetehdas on jo harjakorkeudessa – käyntiin syksyllä 2023”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat