Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan yritysten konkurssihakemukset vähenivät edelleen

Rakennustoimialan hakemusten määrä oli huhtikuussa alempi kuin maaliskuussa. Vireille laitettiin 40 hakemusta, kun kuukautta aiemmin hakemuksia oli 51.

 

 

Kuvituskuva. Kuva Seppo Mölsä.

Kaikkien toimialojen tilastoissa tämän vuoden huhtikuussa laitettiin vireille 169 konkurssia, mikä on 19 konkurssia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen konkurssitilastojen mukaan rakennustoiminnassa pantiin huhtikuussa 2022 vireille 40 konkurssia, kun vuosi sitten lukema oli 36. Tammi–huhtikuussa 2022 alalla laitettiin vireille kaikkiaan 178 konkurssia, kun viime vuoden vertailujaksolla määrä oli 185.

Viime kuussa lukumääräisesti eniten konkursseja laitettiin vireille toimialalla muut palvelut. Toimialalla pantiin vireille 42 konkurssia. Rakennusalan hakemuksia oli  hieman vajaa neljännes kaikista hakemuksista.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 693, mikä on 15 henkilötyövuotta vähemmän kuin edellisvuoden huhtikuussa.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kuukauden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Koronapandemian aiheuttaman konkurssiaallon estämiseksi, konkurssiin hakemista on rajoitettu väliaikaisilla lakimuutoksilla 1.5.2020–30.9.2021 välisenä aikana. Tilastokeskus kuitenkin huomauttaa, että edellä mainittujen lakimuutosten mahdollista vaikutusta konkurssimääriin on tilastosta mahdotonta erotella muista mahdollisista tekijöistä, kuten Verohallinnon tai muiden velkojien omaehtoisista toimista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan yritysten konkurssihakemukset vähenivät edelleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat