Kokeile kuukausi maksutta

Väitös Vaasasta: Urakkamuoto ja tiukat kriteerit torppaavat keskisuurten rakentajien pääurakointimahdollisuuksia

Väitöstutkimuksessa varoitetaan pääurakoinnin keskittymisestä määräävässä asemassa oleville toimijoille. Tämä voi pitkällä aikavälillä nostaa hintatasoa sekä heikentää kilpailun tehokkuutta ja julkisten varojen tehokasta käyttöä.

Ulla-Maria Karhulla on rakentamiseen myös käytännön tuntumaa. Hän on työskennellyt pitkään seinäjokelaisessa perheyritys Rakennus K. Karhussa ja toimii nykyisin yrityksen talousjohtajana. (Kuva: Riikka Kalmi/Vaasan yliopisto)

Keskisuurten talonrakennusliikkeiden mahdollisuuksiin toimia pääurakoitsijana julkisissa hankinnoissa vaikuttavat erityisesti hankinnassa sovellettava urakkamuoto, tarjoajalle asetettavat soveltuvuusvaatimukset sekä sopimisvaiheen epävarmuuksista pääurakoitsijalle aiheutuvat riskit.

Tämä käy ilmi Ulla-Maria Karhun Vaasan yliopistossa tekemästä talousoikeuden väitöstutkimuksesta, jossa kohteena olivat EU-kynnysarvon ylittävät talonrakennusalan julkiset pääurakkahankinnat Suomessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väitös Vaasasta: Urakkamuoto ja tiukat kriteerit torppaavat keskisuurten rakentajien pääurakointimahdollisuuksia”

Viimeisimmät näkökulmat