Kokeile kuukausi maksutta

21 asunnon rivitaloyhtiö on asuntomessujen tämän vuoden mallitalo

Palkinnon myöntänyt RKL arvioi kohteen muun muassa onnistuneen joka tavalla sekä toteuttavan messujen teemoja konkreettisesti.

Alueen luontoa on säästetty ja sitä on tuotu osaksi kohteen sisäpihaa.

RKL:n raadin valinta Naantalin asuntomessujen vuoden mallitaloksi on TA-Yhtymän rakentama Lounatuuli 13 ja 15 -rivitaloyhtiö. 21 asunnon rivitaloyhtiö on suunniteltu niin, että ympäröivää luontoa on säästetty ja se on tuotu osaksi sisäpihaa. Kokonaisuus käsittää puilla lämpiävän pihasaunan ja konteen energiaomavaraisuutta tukevat 106 aurinkopaneelia, joiden ylijäämä varastoituu akkuihin. Kohteen e-luku on 92 ja energialuokka B.

”Hieno kokonaisuus on onnistunut joka tavalla. Samaan aikaan ei ole tingitty yhtään itse rakentamisen laadusta”, sanoo RKL:n puheenjohtaja Jukka Lintunen tiedotteessa.

Naantalin asuntomessujen teemoina olivat luonnon kunnioitus, aurinkoenergia, koti saaressa ja onnellisuus, jotka olivat myös mukana tuomariston valintakriteereissä. Perinteisesti kriteereissä ovat korostuneet rakentamisen laatu ja rakennusprosessin moitteettomuus.

”Messujen teemat on toteutettu tässä kohteessa konkreettisesti aina hyönteishotelleja myöten”, sanoo RKL:n varapuheenjohtaja Jere Väisänen.

TA-Yhtymän toimitusjohtaja Jouni Linnavuorelle palkinto oli iloinen yllätys.

”Jokainen rakennushanke on aina tiimityötä ja haluamme kiittää kaikkia hankkeessa mukana olleita sekä Araa hankkeen mahdollistamisesta”, Linnavuori sanoo.

Linnavuoren mukaan hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on mahdollista luoda myös hieno lyhyen korkotuen vuokrakohde.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “21 asunnon rivitaloyhtiö on asuntomessujen tämän vuoden mallitalo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat