Kokeile kuukausi maksutta

EK:n logistiikkaselvitys: Yritykset kaipaavat parempia väyliä, latausinfraa ja parempaa tietoa työmaista

Kadut ja liittymät tulisi rakentaa myös nykyistä avarammiksi, jotta kuljetuksissa voitaisiin hyödyntää optimaalista kalustokokoa.

 

Logistiikka-alan yritykset toivovat helpotuksia myös kaupunkialueiden yökuljetuksiin, sähköautoille lisää nopeaa latausinfraa ja raskaalle kalustolle biokaasun tankkauspisteitä. Rakennustyömaille puolestaan kaivataan nykyistä parempaa ennakkosuunnittelua ja selkeitä työnaikaisia liikennejärjestelyjä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on teettänyt Sitowisella selvityksen, jossa on kartoitettu yrityskentän tarpeita sujuvamman ja vihreämmän logistiikan osalta. Samalla on listattu toiveita ja odotuksia, joita yrityksillä on kunnille ja yhteistyökumppaneille.

Listalta löytyvät muun muassa lähijakeluasemat eli City-hubit, joille on verkkokaupan kasvavan suosion myötä entistä enemmän tarvetta. Lisäksi kadut ja liittymät tulisi rakentaa nykyistä avarammiksi, jotta kuljetuksissa voitaisiin hyödyntää optimaalista kalustokokoa.

Logistiikka-alan yritykset toivovat helpotuksia myös kaupunkialueiden yökuljetuksiin, sähköautoille lisää nopeaa latausinfraa ja raskaalle kalustolle biokaasun tankkauspisteitä.

Rakennustyömaille puolestaan kaivataan nykyistä parempaa ennakkosuunnittelua ja selkeitä työnaikaisia liikennejärjestelyjä.

EK:n johtavan asiantuntijan Tiina Haapasalon mukaan logistiikka tarvitsee kaupungeissa räätälöityjä ratkaisuja. Onnistuminen kuitenkin edellyttää todella tiivistä yhteistyötä kuntien ja logistiikkatoimijoiden kesken

”Hyvällä suunnitteluyhteistyöllä saavutetaan paljon. Yksi erityisen ajankohtainen kehityskohde on nopean sähkölatauksen infra. Myös valtion sitoutumista yhteisrahoitukseen tarvitaan. Seuraavalla hallituskaudella tulee saada vakaa pitkäjänteinen rahoitus valtakunnalliselle Liikenne 12 -investointisuunnitelmalle”, hän toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EK:n logistiikkaselvitys: Yritykset kaipaavat parempia väyliä, latausinfraa ja parempaa tietoa työmaista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat